Direct naar de content

Park 16Hoven blijft groeien

Dit jaar start bouw van meerdere projecten en opening park

Park 16Hoven blijft gestaag groeien. Er wonen inmiddels zo’n 500 mensen in de wijk en daar komen er de komende tijd nog eens een paar honderd bij. Dit jaar starten vier projecten en in oktober wordt het park naast de wijk feestelijk geopend.

Op vrijdag 25 april vond de officiële start bouw plaats van fase 2 van het nieuwbouwproject ‘De Allee’ in Park 16Hoven. Fase 2 van De Allee bestaat uit 27 twee-onder-een-kapwoningen en hoek- en tussenwoningen. Een groot deel van de woningen grenst met de tuin aan het water en allen zijn ze gelegen aan de Van der Waalslaan. Als symbolische handeling werd de begane grondvloerplaat op zijn plaats gelegd door de kopers en Hans Beekman (directeur Ruimtelijk Economische Ontwikkeling gemeente Rotterdam).

Samenwerking
Het project is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de kopers. Zij hebben vanaf het begin van de woningontwikkeling meegepraat met zaken als ontwerp en indeling. Dat deze methode goed werkt is bewezen door het spoedige verloop van de verkoop. In twee maanden tijd was 70 procent van dit project verkocht.

Na De Allee volgen dit jaar nog drie andere projecten. Biezenrijk (30 eengezinswoningen en zeven appartementen) in het zuiden van de wijk en De Fluwelen Weide (40 woningen) in het oosten van de wijk. Ook het project Loofrijk bouwt dit jaar een aantal nieuwe woningen.

Park
In oktober wordt het park dat naast de wijk ligt feestelijk geopend. In dit park van 25 hectare komt onder andere een hertenheuvel en een speeleiland voor de kinderen.


Noot voor de redactie:

Voor vragen over Park 16Hoven kunt u contact opnemen met Frans Petersen, communicatie gemeente Rotterdam
fg.petersen@rotterdam.nl | 06-20202827 | www.park16hoven.nl | www.deallee.nl