Direct naar de content

Paméla Blok ontvangt Wolfert van Borselenpenning

LET OP: EMBARGO TOT MAANDAGAVOND 29 JUNI 19.00 UUR

Paméla Blok was twintig jaar lang bestuurlijk actief in de Rozenburgse politiek. Zij neemt afscheid daarvan op maandag 29 juni. Wethouder Ronald Schneider reikt haar bij die gelegenheid de Wolfert van Borselenpenning uit. Dit vindt plaats tussen 18.15 en 19.00 uur tijdens de afscheidsreceptie van mevrouw Blok in het kantoor van de gebiedscommissie van Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1.

Paméla Blok was van 1994 tot 2010 lid van de gemeenteraad van het toen nog zelfstandige Rozenburg. Daarna was zij actief als deelraadslid en later als voorzitter van de deelgemeente Rozenburg. Zij heeft er hard aan gewerkt om projecten vanuit de zelfstandige gemeente Rozenburg in te vlechten in de deelgemeente Rozenburg. Mevrouw Blok neemt nu afscheid van haar huidige functie, voorzitter van de gebiedscommissie Rozenburg, om wethouder te worden in Westvoorne.

Mevrouw Blok was hét gezicht van Gemeentebelangen Rozenburg. Zij heeft zich sterk gemaakt voor een goede communicatie met burgers en voor burgerparticipatie. Bij alle plannen voor Rozenburg vond zij het belangrijk de bewoners zoveel mogelijk te betrekken. De huidige bouw van multifunctioneel centrum ‘De Rozenburcht’ is daar een voorbeeld van. Verder lag het groenbehoud in Rozenburg haar na aan het hart. Ook heeft zij zich ingespannen voor een betere bereikbaarheid van Rozenburg met een goede inpassing van de te bouwen Blankenburgtunnel.

Wolfert van Borselenpenning
De gemeente Rotterdam reikt de Wolfert van Borselenpenning uit aan mensen die zich in een leidinggevende functie op verschillende terreinen hebben ingezet voor de stad Rotterdam. De penning wordt ook uitgereikt aan gemeenteraadsleden of dagelijks bestuurders van deelgemeenten die afscheid nemen en drie termijnen gefungeerd hebben.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl