Direct naar de content

Overvaren tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2 weer mogelijk

Vanaf woensdag 11 mei kunnen wandelaars en fietsers mee op de veerdienst tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. In de zomermaanden kunnen zij gebruik maken van het toeristische veer, dat zeven dagen per week vaart tussen de Berghaven in Hoek van Holland en FutureLand op Maasvlakte 2.

Samen met wethouder Judith Bokhove (o.m. Mobiliteit) opende toerismewethouder Said Kasmi dinsdagmiddag de veerverbinding. “Wat mooi dat toeristen, fietsers en wandelaars weer de oversteek kunnen maken. Juist nu het mooier weer wordt, is een overtocht echt een cadeautje. De veerdienst is een welkome aansluiting op de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ook de verbeterde bereikbaarheid van FutureLand, het informatiecentrum over de haven van Rotterdam, is positief. Tot slot past de veerverbinding helemaal bij de ontwikkeling van Hoek van Holland als aantrekkelijke toeristische badplaats. Op naar een mooie zomer!” aldus Kasmi.

Andere tijden, rustiger tempo
Omdat de veerdienst vooral bedoeld is voor wandelaars, fietsers, dagjesmensen en toeristen vaart de veerdienst op andere tijden en in een rustig tempo. Er is genoeg tijd om van de omgeving te genieten. Wie dat wil kan vanaf het dek zeehonden spotten of een deel van de imposante Rotterdamse haven bekijken.

Dienstregeling en prijzen
Het veer van Hoeksveer vaart in het zomerseizoen tussen 1 april en 1 oktober, zeven dagen per week en vertrekt elke 2 uur vanaf de haltes. De dienstregeling begint om 09:00 uur in de ochtend vanaf de halte Berghaven in Hoek van Holland. Daarna vertrekt het veer om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00 uur. Vanaf de halte FutureLand in de Prinses Margriethaven vertrekt het om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 18:00 uur. Een enkele reis duurt een klein uur en kost € 6,80 en een retour duurt 2 uur en kost € 11,50. Kinderen van 4 t/m 11 jaar krijgen 50% korting. Fietsen mogen gratis mee.

Pilot
De veerdienst is een pilotproject van 3 jaar; er is voor die periode financiering beschikbaar. In 2024 wordt de Blankenburgverbinding in gebruik genomen. Ook opent dat jaar een nieuw havenervaringscentrum, als opvolger van het huidige FutureLand, op een andere locatie op Maasvlakte 2. FutureLand laat bezoekers kennismaken met de haven. Dankzij het brede aanbod aan activiteiten heeft het informatiecentrum een sterke aantrekkingskracht op dagjesmensen. In 2024 ontstaat daarom een mooi moment om de ervaringen van deze pilot te gebruiken voor een toekomstige veerverbinding die aansluit op de nieuwe omstandigheden.

Afbeeldingen

  • Wethouders Judith Bokhove en Said Kasmi gooien de trossen los van het Hoekseveer. Foto: Jan van der Ploeg
  • Wethouders Judith Bokhove en Said Kasmi gooien de trossen los van het Hoekseveer. Foto: Jan van der Ploeg