Direct naar de content

OV-fiets bij meer metrostations in Rotterdam

Om het reizen van deur tot deur in Rotterdam zo makkelijk mogelijk te maken, komen er vanaf 5 december op 4 metrostations 64 OV-fietsen bij. Het gaat om de metrostations Kralingse Zoom, Marconiplein, Slinge en Wilhelminaplein. In totaal komt het aantal metrostations in de regio waar OV-fietsen beschikbaar zijn op 17. Meer dan 300 geel-blauwe fietsen waren al te huur bij de OV-knooppunten Rotterdam Centraal, Blaak, Zuidplein en bij Alexander en Capelsebrug.

De uitbreiding van de OV-fiets bij metrostations is een van de actiepunten uit het gemeentelijk fietsplan. Wethouder Langenberg: “We willen graag dat meer Rotterdammers de fiets pakken, of het nu hun eigen fiets is of een deelfiets zoals de OV-fiets. Met de OV-fiets wordt ook het gebruik van openbaar vervoer aantrekkelijker. Je komt makkelijker en sneller de stad verder in of uit."

Pedro Peters, algemeen directeur RET: “Reizigers plannen hun reis niet van station naar station maar van deur tot deur. Daarmee breiden we onze rol als vervoerder uit met die van mobiliteitsmakelaar; we faciliteren extra diensten op onze stations voor onze reizigers. Daar is de OV-fiets een mooi voorbeeld van. Op de gratis RET real time app kun je – behalve je reis plannen – ook zien of er nog OV-fietsen beschikbaar zijn. Allemaal mooi stapjes om het reizen leuker en makkelijker te maken.”

Hoe werkt het
De OV-fietsen kunnen met een persoonlijke OV-chipkaart gehuurd worden als er een OV-fietsabonnement op staat (eenvoudig online af te sluiten). Vanaf 1 januari betaalt de reiziger geen abonnementskosten meer voor de OV-fiets. Een fiets huren kost dan 3,85 euro per 24 uur. Meer informatie over de OV-fiets is te vinden op www.ret.nl/ovfiets.

Samenwerking
De extra OV-fietsen zijn mogelijk gemaakt met een subsidie van bijna € 330.000,– aan de RET door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en zijn door gemeente Rotterdam en RET gerealiseerd. De exploitatie en het beheer van de OV-fietsen zijn in handen van NS.

Een overzicht van alle 17 metrostations in regio Rotterdam met OV-fietsen vindt u hier.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

en Frouke Albers, persvoorlichter RET, 06 – 22 40 22 90 of falbers@ret.nl

Fotobijschrift: OV-fiets nu bij meer metrostations in Rotterdam