Direct naar de content

Oranje Parade voor Oranjesupporters in Rotterdam tijdens Nederland – Denemarken

Rotterdam kleurt oranje: CS en Kruisplein in teken WEUR0 2017, Erasmusbrug in oranje licht

De Oranjevrouwen trapten het EK Vrouwenvoetbal dit weekeinde af met een indrukwekkende overwinning op Noorwegen. De jacht op de titel gaat donderdag verder als Rotterdam de Oranje Leeuwinnen voor hun tweede poulewedstrijd tegen Denemarken verwelkomt in het Sparta Stadion. Net als in andere Nederlandse steden worden supporters uitgenodigd om vóór de wedstrijd in een bonte stoet de Oranjebus feestelijk te begeleiden naar het Spartastadion. De Oranje Parade wordt alleen georganiseerd in de speelsteden van Oranje. Aan de loop in Utrecht deden maar liefst 2.000 supporters mee.  

Supporters die donderdag 20 juli a.s. willen meelopen met de Oranje Parade naar het Spartastadion (ruim 2 km) kunnen zich tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen in de Fanzone op het Kruisplein (tegenover Rotterdam CS).

Fanzone
In deze gratis te bezoeken Fanzone zijn alle poulewedstrijden live te volgen op groot scherm. Supporters kunnen er heerlijk loungen maar ook meedoen met allerlei voetbalactiviteiten. In de rust kan bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal of Headis worden gespeeld en samen met Keepie Uppie en Pole-Soccer kunnen supporters hun voetbalskills laten zien. Muziekoptredens en de horeca maken het vrolijke voetbalfeest midden in de stad compleet.

Erasmusbrug kleurt oranje
Op 19 en 20 juli kleurt de Erasmusbrug oranje ter ondersteuning van de Oranje Leeuwinnen. Ook grote andere delen van de stad kleuren oranje. Rond de Hofpleinfontein zijn banieren geplaatst, grote voetballen hangen in de lantaarnpalen.
Ook de hal van Rotterdam CS staat in het teken van WEURO 2017.

Over de Fanzone
Data: 16 t/m 26 juli
Locatie: Kruisplein, tegenover Rotterdam Centraal Station
Tijden: vanaf 15:00 of 17:00 uur tot 23:00 uur. Check alle tijden op www.rotterdamsport.nl/fanzone
Toegang: gratis, alle leeftijden

De Fanzone is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en de KNVB.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieve Wulffaert: tel: 06 820 46 663 of via e-mail: g.s.wulffaert@rotterdam.nl