Direct naar de content

Opknapbeurt groen in Robbenoord Pernis

Afgelopen week heeft het groengebied Robbenoord op initiatief van gebiedscommissie Pernis een flinke opknapbeurt gekregen. Robbenoord ligt aan de zuidrand van de groene gordel van Pernis. Tijdens de werkzaamheden werd per toeval tevens een veld met wietplanten ontdekt. Deze is door politie verwijderd. Het gebied is nu weer toegankelijk voor bewoners.
 

De opknapbeurt was hard nodig. Het gebied is de afgelopen jaren dichtgegroeid en werd sindsdien regelmatig gebruikt als (illegale) dumpplaats. Vroeger werd het terrein gebruikt als volkstuincomplex maar sinds deze is gesloten was het terrein niet meer toegankelijk voor bewoners van Pernis. Hierdoor liet ook de sociale veiligheid van het gebied te wensen over.

 

Dat was reden genoeg voor de gebiedscommissie Pernis om gemeente Rotterdam te vragen het gebied onder handen te nemen, wat afgelopen week is gebeurd. De gedumpte goederen (bijvoorbeeld meubilair) zijn verwijderd, evenals struiken en een aantal kleine bomen. De grote bomen zijn blijven staan. Daarmee is het mooie parkachtige karakter van het gebied weer helemaal terug en kunnen de inwoners van Pernis weer volop genieten van het groen in Robbenoord.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, 06 5023 0338