Direct naar de content

Opening van het park van Park 16Hoven

De hele middag feest in het nieuwe stadspark

Op zondag 5 oktober opent wethouder Joost Eerdmans het park van Park 16Hoven. Naast deze snelgroeiende woonwijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een prachtig nieuw stadspark van 25ha groot. In het park, dat is aangelegd in de Engelse landschapsstijl, zijn onder andere een hertenheuvel, trimparcours en een speeleiland aangelegd.

Het park van Park 16Hoven is ontwikkeld op het fundament van een oud park. Vanwege de hoge waterstand moesten er een aantal hele oude bomen wijken, maar er zijn maar liefst 2500 bomen herplant. Het is een bijzonder stadspark met veel unieke elementen. Zo ontspringt de enige Rotterdamse natuurbron in het park en valt er veel eetbaars te plukken. Het park is verder ruim opgezet zodat er volop gesport kan worden, er is daarvoor speciaal een trimparcours aangelegd. Ook de herten, die van oudsher op deze plek stonden maar jaren weg waren, komen terug op de speciaal aangelegde hertenheuvel. Voor de kinderen is er een mooi speeleiland aangelegd.

De hele middag feest
Op de openingsdag, 5 oktober, is het de hele middag feest voor jong en oud. Muziek van de drijvende operazangeres Lotte Bovi en bandjes van Codarts, hutten bouwen van sloophout met De BENDE, voetbalclinics van Feyenoord Soccer Schools, schminken, Segway rijden en de lekkerste hapjes en drankjes uit hippe foodtrucks… en dat is nog maar een tipje van de sluier. Tussen 14:00 en 15:00 vindt de officiële opening plaats door wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte). Het volledige programma is te vinden op park16hoven.nl

Park 16Hoven
In Park 16Hoven wonen inmiddels zo’n 500 mensen en de wijk blijft ook de komende tijd doorgroeien. Zo zijn er dit jaar drie bouwprojecten van start gegaan. De wijk loopt geleidelijk over in het westelijk gelegen park van Park 16Hoven, waarmee de karaktereigenschappen van de wijk nog maar eens benadrukt worden: ruim opgezet, veel groen en kindvriendelijk.


Noot voor de redactie:

De pers is van harte welkom om bij de openingshandeling om 14.00 uur en het feest aanwezig te zijn.

Voor vragen over Park 16Hoven kunt u contact opnemen met Frans Petersen, communicatie gemeente Rotterdam,06-20202872, fg.petersen@rotterdam.nl of op www.park16hoven.nl