Direct naar de content

Opening Stadstuin Hoogvliet

Vrijdag 28 november om 13.30 uur wordt de Stadstuin Hoogvliet officieel geopend.  Edwin Smid, voorzitter gebiedscommissie Hoogvliet, verricht samen met omwonenden de officiële openingshandeling door het planten van een boom in de Stadstuin.

De Stadstuin Hoogvliet is een nieuwe parkzone die vanwege zijn ligging van grote betekenis is voor de nieuwe identiteit van het centrum van Hoogvliet. Het is de verbindende factor tussen drie kenmerkende elementen in het Stadshart: de Groene Kruisweg, het Rijkeeplein en de historische Achterweg. De toevoeging van de nieuwe Stadstuin geeft het centrum van Hoogvliet een mooie, groenstedelijke uitstraling en biedt door de verschillende zitplekken de mogelijkheid om in het centrum te genieten van een rustmomentje.

Bewoners hebben in een vroeg stadium een bewonersinitiatief ingediend, voor het inrichten van een aantal extra plantvakken. Deze plantvakken zullen zij ook zelf gaan onderhouden.

Het kunstwerk ‘Moeder en kind’ van kunstenaar Van Zanten, wat voorheen bij het oude deelgemeentekantoor stond, heeft een prominente plaats gekregen in de stadstuin.

Belangstellenden zijn vanaf 13.30 uur welkom in de ‘Aanbouw’ naast de Dorpskerk, waarna buiten de stadstuin officieel geopend wordt door het planten van een boom met omwonenden.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Vos-ter Wolbeek, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, tel. 06 125 35 274 of email: ja.vosterwolbeek@rotterdam.nl