Direct naar de content

Opening nieuwe multifunctionele (sport)centrum De Rozenburcht

Op woensdag 6 juli vindt in Rozenburg de officiële opening plaats van het nieuwe multifunctionele (sport)centrum De Rozenburcht. Met een zesbaans wedstrijdbad, een sporthal, een multifunctionele zaal en een horecagelegenheid met een extra ruimte voor onder meer vergaderingen, is de Rozenburcht een aanwinst voor Rozenburg.

De Rozenburcht is ontworpen in opdracht van de gemeente Rotterdam door Koen van Velsen (1952), onder meer bekend van spraakmakende ontwerpen als de megabioscoop Pathé in Rotterdam en het Ontvangstgebouw van Paleis het Loo in Apeldoorn. De Rozenburcht kenmerkt zich door het gebruik van onorthodoxe materialen, er valt altijd veel daglicht in en het gebouw is afgestemd op de omgeving. Zo trekken de patio's de groene buitenruimte naar binnen en is het hele gebouw opgetrokken uit een bijzondere grijsgroene steen die als het ware met de weersomstandigheden meekleurt.

Zwemkampioene Maaike de Waard
De officiële opening wordt verricht door Peter van Veen (directeur Sport & Cultuur, Gemeente Rotterdam) en Frank Schellenboom (voorzitter van de gebiedscommissie Rozenburg). De Rozenburgse zwemkampioene Maaike de Waard neemt vervolgens een duik in het zwembad en zwemt 50 meter vlinderslag. Maaike zet ongetwijfeld een mooie tijd neer: het begin van een mooie en sportieve toekomst voor de Rozenburgers.

Het programma op woensdag 6 juli is als volgt:

12.30 uur ontvangst
13.00 uur officiële opening
13:30 uur rondleiding door het gebouw


Noot voor de redactie:

Frans Petersen, communicatieadviseur Stadsontwikkeling, fg.petersen@rotterdam.nl, 06-20202872
Irene Warbout, communicatieadviseur Sport & Cultuur, ic.warbout@rotterdam.nl, 06-51003852