Direct naar de content

Opening natuurspeeltuin Ruigeplaatbos Hoogvliet

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het geheel vernieuwen van natuurspeeltuin Ruigeplaatbos in Hoogvliet. De speeltuin wordt woensdag 1 oktober om 11.00 uur geopend. Edwin Smid, voorzitter van de gebiedscommissie Hoogvliet, verricht dan de officiële openingshandeling samen met leerlingen van basisschool De Plevier. 

De gemeente Rotterdam heeft eerder besloten om de natuurspeeltuin op te knappen. Hiervoor is een nieuw ontwerp gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van de gebruikers van de speeltuin. Gekozen is voor speelelementen van natuurlijke materialen zoals hout.

De nieuwe speeltoestellen zijn avontuurlijk en uitdagend. Naast speel- en klimtoestellen en uitkijkposten kan er worden gespeeld met en op het water. Zo kunnen kinderen bij het nieuw gegraven bekken met water spelen via een zwengelpomp. Verder kunnen zij het water oversteken met het touwpontje.

De vernieuwde natuurspeeltuin wordt woensdag 1 oktober officieel geopend. Om 11.00 uur worden de kinderen en andere genodigden welkom geheten en is er een officiële openingshandeling. Tussen 13.00 en 17.00 uur verzorgt Sportstimulering sportclinics voor alle kinderen uit Hoogvliet. Ook zijn er boswachters die alles weten over de natuur en daar graag over vertellen.


Noot voor de redactie:

U bent op 1 oktober van harte welkom voor het bijwonen van de officiële opening van de vernieuwde natuurspeeltuin Ruigeplaatbos in Hoogvliet. De natuurspeeltuin ligt naast Tennisvereniging TLC Hoogvliet, Groothoefblad 13 (zie voor locatie bijgevoegd plattegrondje).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelien Boender, medewerker Communicatie gemeente Rotterdam. Telefoon: 06-83377078, e-mail: ej.boender@rotterdam.nl