Direct naar de content

Opening grootste pop up park ter wereld

Rotterdamse Flying Grass Carpet landt op Schouwburgplein

Woensdag 23 augustus opent wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) het grootste pop up park ter wereld op het Schouwburgplein. Pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Een groot onderdeel van dit pop up park is het Flying Grass Carpet ‘the Giant’. Deze Giant is speciaal voor Rotterdam gemaakt door HUNK-design en Studio ID Eddy. De bloempatronen verwijzen naar iconische Rotterdamse gebouwen. Naast het Flying Grass Carpet komen er ook 150 bakken met bamboe en extra stoeltjes op het plein te staan.

Het Flying Grass Carpet is ’s werelds grootste kunstpark in de vorm van een gigantisch Perzisch tapijt. Het tapijt is maar liefst 3500 m2 en bedekt daarmee een groot deel van het Schouwburgplein.

Gedurende de opening zijn er verschillende muzikale optredens van onder andere Rotterdamse pianiste Claudia Cassier en de volledig vrouwelijke salsaband Zulemax. Gedurende de middag vinden er nog meer muzikale optredens plaats, steeds op verschillende plekken op het Schouwburgplein

Met The Flying Grass Carpet en de evenementen van Verenigd Schouwburgplein wil de gemeente Rotterdam het Schouwburgplein toegankelijker te maken om ervoor te zorgen dat het een fijnere plek is om te verblijven. Het Schouwburgplein is een evenementenlocatie en wordt steeds intensiever gebruikt. Het plein heeft echter nog weinig groen. Het Flying Grass Carpet is daarmee ook een manier om te testen welk effect een andere pleinvloer en meer groen hebben op het Schouwburgplein.

Programma
15.00 uur – Opening
15.15 uur – Speech Wethouder Joost Eerdmans
15.25 uur – Uitrollen van het laatste stuk Flying Grass Carpet
15:30 uur – Optreden pianiste Claudia Cassier en salsaband Zulemax
16:00 uur – Muzikale optredens op verschillende plekken op het schouwburgplein


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Kersten, 06-18 08 01 68 of l.kersten@rotterdam.nl