Direct naar de content

Opening Groene Gordel Hoogvliet

Zondag 27 september viert Hoogvliet de opening van De Groene Gordel met een spectaculair programma voor jong en oud. Het evenement vindt plaats bij Park de Heerlijkheid aan de Herikweg 5 (hoofdprogramma) en verzorgingshuis Breede Vliet aan de Schakelweg 162. Als het regent dan worden de meeste activiteiten naar binnen verplaatst. Dus, weer of geen weer: kom kijken, luisteren en doe mee met de vele activiteiten.

Wat is de Groene Gordel?
De Groene Gordel is een uitgestrekt natuurgebied met genoeg ruimte om te fietsen, wandelen, sporten en spelen. Het gebied is al meer dan tien jaar in ontwikkeling, maar sinds kort zijn alle stukken natuur ook daadwerkelijk met elkaar verbonden. Het bestaat uit parkbossen, wilgenvloedbossen, grienden, rietmoerassen en randparken. Elk deel van de Groene Gordel heeft zijn eigen sfeer. Van het Bonairepark en Park de Heerlijkheid tot een ruig groengebied met Schotse Hooglanders. En van het Ruigeplaatbos tot een unieke visserijgriend langs de Oude Maas. Kortom, wie de natuur van Hoogvliet wil ontdekken, kan hier zijn hart ophalen.

Programma
Alle activiteiten zijn gratis. Voor een suikerspin, popcorn en ijs moet wel betaald worden.

Programma Park de Heerlijkheid, Herikweg 5
14.00 uur Start activiteiten met DJ Satisfaction
14.00 uur Demonstratie Freerunners van 010trickz
14.00 uur Start basketbaltoernooi
14.10 uur Optreden dansgroep D4dance
14.30 uur Optreden dansgroep Movingstars
14.45 uur Openingshandeling
14.50 uur Start wandeltocht door de Groene Gordel
15.00 uur Start skatetour door de Groene Gordel
15.00 uur Demonstratie Freerunners van 010trickz
15.05 uur Optreden dansgroep Jazzdansstudio Marleen
15.15 uur Start fietstour door de Groene Gordel
15.20 uur Optreden dansgroep D4Dance
15.50 uur Uitreiking prijzen
16.00 uur Optreden Trafassi
17.00 uur Einde

Maar er is meer
Doe tussen 14.00 en 17.00 uur mee met een basketbaltoernooi verzorgd door Ricardo Mondria Raindo.Verder zijn er demonstraties van de honkbaldames van Stichting JAJA en van modelbotenvereniging Hoogvliet en is te zien hoe het er aan toe gaat tijdens een bootcamp.

Voor de kinderen
Kinderen kunnen in Park de Heerlijkheid springen op de springkussens, zich laten schminken en meedoen met leuke activiteiten van scouting Hoogvliet.

Voor wie van paarden houdt
Manege Hoogvliet opent 27 september op de eigen locatie aan de Kruisnetlaan haar deuren van 14.30 tot 16.30 uur om mensen in de gelegenheid te brengen kennis te maken met de paardensport. Zij zitten ook in de mooie groene gordel.

Programma Geluksplek omgeving Breede Vliet Zalmplaat, Schakelweg 162
14.00 uur Start activiteiten in de Breede Vliet en de Beweegtuin
14.05 uur Start scootmobieltour richting Park de Heerlijkheid
14.30 uur ‘Mag ik deze dans van u?’ in de Breede Vliet, onder leiding van zangeres Rita Young
14.15 uur Bewegen voor senioren in de Groene Gordel in de Beweegtuin, onder begeleiding van een fysiotherapeut
14.45 uur Start wandelen door de Groene Gordel (ook met rolstoelen)
15.00 uur Optreden Mr Galaxy and the Creator
15.15 uur Openingshandeling in de Breede Vliet
15.20 uur 'Mag ik deze dans van u?' in de Breede Vliet , onder leiding van zangeres Rita Young
16.30 uur Optreden van zanger Mike Cullens
16.45 uur 'Mag ik deze dans van u?' in de Breede Vliet
17.00 uur Einde

Mis het niet: de familieoptocht
Om 14.05 uur start vanaf speeltuin Meeuwenplaat aan de Barbeelsingel 55 een familieoptocht richting Park de Heerlijkheid.

Overige programmainformatie
Ga op de foto met bekende personen en stripfiguren die rondlopen in Park de Heerlijkheid, of maak een tocht met een huifkar door de Groene Gordel (de huifkar die vanaf de Breede Vliet vertrekt is geschikt voor rolstoelen) en ga via een Green Screen op de foto met een eyecatcher van de Groene Gordel (de foto’s zijn de volgende dag te zien op www.onshoogvliet.nl).

Met dank aan
Deze dag wordt mogelijk gemaakt met gelden vanuit het programma Bestaand Rotterdams Gebied. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met Maasvlakte 2 om de beste haven van Europa te blijven. Het programma Bestaand Rotterdams Gebied investeert in een groenere en schonere Rotterdamse regio. Alleen als mensen hier prettig kunnen wonen en werken is groei van de haven mogelijk. Daarom investeert programma Bestaand Rotterdams Gebied met de omgeving en partners in een groene en schone leefomgeving. Zo gaat economische groei hand in hand met kwaliteit van de Rotterdamse regio.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Hoogvliet. Telefoon: 06 5023 0338 of e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl.