Direct naar de content

Opening fietsenstalling Hoogstraat

In de nieuwe fietsenstalling aan de Hoogstraat is ruimte voor 192 fietsen. Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal opende de stalling. De ingang ligt aan de Zijl pal naast de Hoogstraat. De stalling is gratis en te gebruiken wanneer de winkels in het gebied open zijn. De realisatie van deze nieuwe fietsenstalling is een onderdeel van de ambitie om meer fietsparkeerplekken te realiseren in de binnenstad.

De nieuwe fietsenstalling is op 2 december geopend door wethouder Bokhove. Zij parkeerde er haar fiets: “Er is meer nodig dan goede fietspaden om mensen te verleiden op de fiets te stappen. Je moet ook goed en veilig je fiets kunnen stallen. Deze stalling, tussen de winkels, maakt het doen van boodschappen op de fiets nog makkelijker.”
De Kroonenberg Groep is eigenaar van het pand waar de stalling in zit, maar de gemeente mag de fietsenstalling 10 jaar lang gratis gebruiken. De Kroonenberg Groep heeft ook meebetaald aan de inrichting van de stalling.

Rotterdam maakt ruimte voor fietsers
De fiets krijgt een steeds belangrijkere rol in de groeiende stad Rotterdam. Het is een van de meest duurzame vormen van vervoer, en er zijn nu al meer fietsers en voetgangers dan automobilisten in de stad. De voorspelling is dat er in de toekomst nog meer fietsers bijkomen. Daarom maakt Rotterdam ruimte voor de fietser, niet alleen door het verbeteren en verbreden van fietspaden, maar juist ook door meer fietsenstallingen te creëren. Zo maken we van Rotterdam een gezonde en aantrekkelijke fietsstad voor iedereen.

Overal je fiets kunnen parkeren
De gemeente wil ervoor zorgen dat in 2025 iedereen zijn of haar fiets gemakkelijk kan parkeren: in de woonwijk, bij de winkel, het station, je werk, school, of sportclub. Daarom is er de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in nieuwe fietsenstallingen. Zo wordt later deze maand de fietsenstalling aan de Stationssingel heropend, waar 700 extra stallingsplekken zijn gecreëerd. Daarnaast zijn er dit jaar honderden fietsparkeerplekken bijgekomen bij het Weena en het Meijersplein.

Afbeeldingen

  • Fotograaf Ruud Koppenol
  • Fotograaf Ruud Koppenol