Direct naar de content

Opening Cruyff-court Nachtegaalplein

Vrijdag 25 juni a.s. om 14.00 uur gaat een tweede Cruyff-court open op het Nachtegaalplein in Rotterdam-Charlois. Er lag al een Cruyff-court maar deze is wel heel speciaal, dit court biedt vooral gelegenheid aan meisjes om sport- en spelactiviteiten te beoefenen.

Het tweede gedeelte van het Nachtegaalplein is enige tijd geleden opnieuw ingericht door de gemeente Rotterdam in overleg met de Cruyff Foundation en Thuis op Straat (TOS). Om 16.30 uur opent Ronald Tol, voorzitter gebiedscommissie Charlois, het nieuwe Cruyff-court. Drie jongeren van de Groove Kings showen hun dansskills met ondersteuning van de nieuw geplaatste en inmiddels al zeer populaire DJ-tafel.

Rond 14.00 uur zijn de allerkleinsten uit de buurt welkom, voor hen wordt een springkussen neergezet. Voor de leeftijdsgroep van 6 tot 12-jarigen organiseert TOS een voetbaltoernooi. Jongeren van TOS, de Hugo de Grootschool en de Juliana/Calvijnschool regelen zelf zo rond 16.00 uur, een voetbaltoernooi speciaal voor 13+ jongeren. Ook is er een korfbaltoernooi op het plein waar bezoekers uitgedaagd worden om aan mee te doen.


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Korthuis, gemeente Rotterdam, tel. 06 23815428.