Direct naar de content

Opening Binnenlus en OV-knooppunt Keizerswaard

zaterdag 13 december: feest in het Hart van IJsselmonde

Op zaterdag 13 december 2014, rond 12.00 uur, openen wethouder Pex Langenberg en Pedro Peters, directeur van de RET, de Binnenlus met het nieuwe OV-knooppunt Keizerswaard, op feestelijke wijze. De Binnenlus met het OV-station maakt het voor reizigers uit de stad en bewoners van IJsselmonde mogelijk om rechtstreeks naar het winkelcentrum Keizerswaard en naar theater Islemunda te reizen. Daarnaast is er het extra gemak van het rechtstreeks overstappen van de tram naar de bus en omgekeerd op het OV-knooppunt Keizerswaard. Met de komst van OV-knooppunt Keizerswaard is de route van tramlijn 2 en 23 af.

Vanaf de komst van de Erasmusbrug in 1996, is het mogelijk om met de tram van Noord naar Zuid te rijden. Tramlijn 23 rijdt sinds 2004 vanaf het centrum naar IJsselmonde en verder richting de Beverwaard. Tramlijn 2 rijdt alleen op Rotterdam Zuid. Beide trams reden altijd over de Groene tuin en kwamen niet in de buurt van het winkelcentrum. Door de nieuwe trambaan aan te leggen rijdt de tram een betere route. Tramlijn 2 en 23 stoppen nu voor de deur bij het winkelcentrum en het theater. Met de komst van dit OV Knooppunt wordt de periode van bouwen aan het tramnet op Zuid afgesloten.

Tramlijn 23 (Beverwaard – Marconiplein)
De route van tramlijn 23 verbindt het tramnet op Zuid met het centrum van Rotterdam. Dat is een succes. Reizigers ervaren het gemak van de tramlijn en de komst van nieuwbouw bij de Kuip heeft er voor gezorgd dat er grote aantallen reizigers instappen in de lijn. Daarom rijdt sinds enkele jaren tramlijn 23 iedere 7,5 minuut. Dagelijks reizen 22.000  reizigers met tramlijn 23.

Tramlijn 2 (Beverwaard – Groene Tuin, straks Beverwaard – Keizerswaard)
Tramlijn 2 rijdt van Oostelijk deel van Zuid naar het Westelijk deel. Daarbij biedt het de bewoners op Zuid een belangrijke verbinding naar de wijken en vanaf 14 december ook naar winkelcentrum Keizerswaard.

Festiviteiten
De komst van het nieuwe OV Knooppunt wordt zaterdag gevierd met de bewoners van IJsselmonde. Vanaf 13.00 uur vinden er diverse festiviteiten plaats in en rondom het nieuwe OV-knooppunt, theater Islemunda, de bibliotheek en winkelcentrum Keizerswaard. Daarnaast kunnen reizigers gratis kennismaken met dit nieuwe stuk tramnet door in te stappen in de Snerttram.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl   Of via de persvoorlichter van de stadsregio Rotterdam, Pieter Maessen, 06 – 2278 0688 of p.maessen@sr.rotterdam.nl.