Direct naar de content

Openbaarmaking bevindingen onderzoek Ketenaanpak huiselijk geweld in Rotterdam

Persmoment woensdag 24 juni, 13.15 uur, burgerzaal stadhuis

Woensdag 24 juni om 13.15 uur maakt het Verwey-Jonker Instituut in de Burgerzaal van het stadhuis voor de pers de bevindingen van het onderzoek naar de Ketenaanpak huiselijk geweld in Rotterdam openbaar. Dit gebeurt in aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb en de begeleidingsgroep van de gemeenteraad, mevrouw Hoogwerf, mevrouw Eskes en de heer Smet. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad van Rotterdam. Naar aanleiding van drie tragische incidenten met Sarah, Bianca en Humeyra in korte tijd in Rotterdam nam de gemeenteraad op 31 januari vorig jaar een motie aan die vroeg om een onafhankelijk onderzoek naar de Ketenaanpak huiselijk geweld in Rotterdam. Namens het Verwey-Jonker Instituut leidde mevrouw Katinka L√ľnnemann het onderzoek.

Persaccreditatie en begeleiding
In het stadhuis gelden in verband met Covid-19 zeer strikte regels om ieders veiligheid te kunnen waarborgen. Het aantal beschikbare plaatsen in de Burgerzaal is beperkt. U kunt zich tot uiterlijk dinsdag 23 juni 16.00 uur aanmelden, met als maximum twee personen. Zonder vooraanmelding en bevestiging wordt de toegang geweigerd.

Meldt u zich bij Lindi Bor (06 -14643129) door een bericht te sturen met de volgende informatie: uw naam en naam van uw medium. Als er nog een plaats beschikbaar is, krijgt u dit tijdig bevestigd.

Na bevestiging van uw aanmelding kunt u via de ingang in de stadhuistuin de hal van het stadhuis betreden. U wordt begeleid naar de Burgerzaal. Volgt u altijd de aanwijzingen op van de medewerkers van het stadhuis. Na het persgesprek in de Burgerzaal is in de tuin van het stadhuis gelegenheid om enkele vragen te stellen aan de onderzoeker en de leden van de begeleidingsgroep van de gemeenteraad.