Direct naar de content

Open huis begraafplaats en crematorium Hofwijk

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober houdt begraafplaats en crematorium Hofwijk open huis. Op beide dagen is iedereen tussen tien en vijf uur van harte welkom voor vragen en een uniek kijkje achter de schermen.

De begraafplaats Hofwijk bestaat al sinds 1938 en werd, naar een ontwerp van architect F. Theeuwis, eerst aangelegd als algemene begraafplaats voor de toenmalige gemeente Overschie. Het enige gemeentelijke crematorium werd in 1977 op Hofwijk in gebruik genomen.

Eigen wensen uitvaart
Tijdens de open dagen willen de medewerkers van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium Hofwijk bezoekers graag laten zien wat er allemaal mogelijk is om een afscheid bijzonder te maken. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Steeds meer mensen willen de uitvaart zoveel mogelijk zelf organiseren en een persoonlijk karakter aan de ceremonie geven. Er is veel meer mogelijk dan vroeger, zo is er bijvoorbeeld een grote keuze in asbestemming bijgekomen. Het is zelfs mogelijk om de uitvaart op Hofwijk – kosteloos – live via internet uit te zenden. Zo kunnen mensen die niet in staat zijn de uitvaartplechtigheid bij te wonen, toch de ceremonie mee beleven.

Informatie over mogelijkheden uitvaart
Bezoekers van de open dagen krijgen ook een rondleiding over de prachtige begraafplaats, dat een waar rustpark is. Het crematoriumgebouw wordt ook opengesteld voor publiek en u kunt terecht met al uw vragen over cremeren, asbestemming of begraven. Er is een workshop met een leverancier van gedenkstenen en een demonstratie van een bloemist. Verschillende uitvaartondernemers staan paraat om vragen te beantwoorden. De Bibliotheek Rotterdam heeft speciaal voor de open dagen een collectie boeken geselecteerd rondom het thema dood en rouw. Deze boeken zijn tijdens de open dagen ter inzage beschikbaar.

Begraafplaats en crematorium Hofwijk is gevestigd aan de Delftweg 230, 3046 ND Rotterdam. Zowel op zaterdag 4 oktober als op zondag 5 oktober zijn belangstellenden van harte welkom tussen 10:00 uur en 17:00 uur.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl