Direct naar de content

Op zoek naar dé sportfoto van Rotterdam

Rotterdam gaat op zoek naar de populairste sportfoto. Jan Dirk Stouten en Fatima Moreira de Melo lanceerden maandagavond tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond de sportfotowedstrijd van Rotterdam. Iedereen kan de komende drie maanden zijn zelfgemaakte sportfoto’s insturen.

Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen creatief omgaan met hun inzending: van actiefoto’s op de sportvelden en pleintjes tot activiteiten in gymzalen en in stadions. Daarbij kan de sporter centraal staan, maar ook de supporter of de vrijwilligers.

Met de fotowedstrijd willen de organiserende partijen gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport mensen uitdagen om hun mooie sportmomenten te delen. Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport): “Rotterdam telt wekelijks duizenden sportactiviteiten, waar grote aantallen inwoners van Rotterdam en daarbuiten veel plezier aan beleven. Het mooie dat deze sportstad te bieden heeft, verdient een podium. Met deze fotowedstrijd willen we de waardevolle momenten uit de Rotterdamse sport dit geven.”  Volgens de wethouder gaat de inhoud van de foto bij de fotowedstrijd boven de kwaliteit. “We hopen op beelden van bijzondere acties en de emotie die sport biedt. Het is meegenomen als de foto van hoge kwaliteit is, maar dit is niet leidend.”

Deelnemers kunnen hun foto onder meer via social media inzenden voor de fotowedstrijd. Via de sociale netwerken Twitter en Instagram maakt een foto automatisch onderdeel uit van de wedstrijd wanneer de hashtag #mijnsportstad aan het bericht wordt toegevoegd. Ook kunnen deelnemers hun foto via www.rotterdamsportstad.nl/fotowedstrijd inzenden, waar tevens alle inzendingen te zien zijn én waar het publiek op de foto’s kan stemmen.

Uit de tien foto’s met de meeste stemmen kiest een vakjury welke foto dé sportfoto van Rotterdam wordt. De volledige top tien valt in de prijzen, die variëren van sportfotoworkshops en seizoenskaarten tot een plaats op de voorpagina van de Havenloods, dat als mediapartner aan de fotowedstrijd verbonden is.

De foto’s kunnen tot 15 maart 2015 worden ingezonden. Alle foto’s die gemaakt zijn vanaf 1 januari 2014 kunnen meedoen aan de wedstrijd. De foto’s moeten in Rotterdam zijn genomen of Rotterdamse sporters betreffen.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de fotowedstrijd kunt u contact opnemen met
Martin van Berkel, communicatieadviseur Rotterdam Sportsupport: 010-2429315