Direct naar de content

Op sportcomplex Olympia kan iedereen sporten

Sportcomplex Olympia officieel geopend

Vandaag opende het splinternieuwe sportcomplex Olympia haar deuren. Verschillende sportverenigingen, waaronder Hockeyclub Feijenoord, voetbalvereniging FC IJsselmonde en Rotterdam Atletiek verzorgden clinics en activiteiten, aangepast aan de koude weersomstandigheden. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) ondertekende en overhandigde de wedstrijdballen aan de voorzitters van FC IJsselmonde en HC Feijenoord waarmee het sportcomplex officieel voor geopend is verklaard.

Sportcomplex Olympia ligt op de locatie Varkenoord en is het eerste buitensportcomplex in Rotterdam waar iedereen een sportveld inclusief kleedkamers, voor een uur kan huren. Eigenlijk net zoals dat bij een sporthal gaat. De velden zijn niet alleen geschikt voor hockey en voetbal maar ook voor korfbal en (recreatief) tennis. Olympia beschikt ook over een beachcourt met twee beachvolleybalvelden. In de toekomst, als er nog twee sportvelden zijn aangelegd, zullen ook sporten als cricket, softbal en American football mogelijk zijn. Ook atletiek krijgt een plek in het gebied. De gemeente wil hiermee intensief gebruik van het complex stimuleren en hoopt dat meer mensen gaan sporten en bewegen.

Clubverzamelgebouw
Het imposante clubverzamelgebouw is ontworpen door NL Architecten en is gerealiseerd door Betsema Groep in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het dak van het gebouw is tegelijkertijd de tribune, waarop het publiek een prachtig uitzicht over het sportcomplex heeft en voetbal- en hockeywedstrijden kan bekijken. Onder deze tribunes bevinden zich drie sportkantines. De kleedkamers en bergruimtes op de begane grond zijn voor gezamenlijk gebruik. Het Sportbedrijf Rotterdam heeft op het complex een sportparkmanager en een beheerder aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de verhuur en het onderhoud van de velden en de kleedkamers.

Sportcomplex Olympia is het eerste project van de grotere gebiedsontwikkeling Stadionpark dat gereed is. Stadionpark wordt een kloppend hart van Rotterdam, waar wonen, beleven en sporten samenkomen.


Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Chris Nieuwstraten, communicatieadviseur gemeente Rotterdam / cg.nieuwstraten@rotterdam.nl / 06 53268872

Voor meer informatie over het Stadionpark: www.stadionpark-rotterdam.nl