Direct naar de content

Ook Charlois in de ban van de Sportentocht

Na Noord staat Charlois in het teken van sport. Van maandag 22 t/m vrijdag 26 september krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht tijdens de Sportentocht in Charlois. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang gratis kennismaken met verschillende sporten bij sportverenigingen in de buurt.

Meer kinderen in beweging!
De Sportentocht biedt kinderen de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met de diverse sportverenigingen in de buurt en stimuleert ze te bewegen. Sporten is gezond, maar vooral leuk om te doen.

Elke dag bieden meerdere sportverenigingen in Charlois hun sport aan op locatie. Denk onder andere aan aikido bij Bushi Dojo, handbal bij RHV Snelwiek of honkbal bij de Portland Poema’s.

Aan de hand van een programmaboekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een Sportentocht rugzakje en een Rotterdam jouw sportstad waterflesen maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school. Hier kunnen ze ook nog eens leuke prijs mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap van een van de sportverenigingen.

Feestelijke prijsuitreiking
Op woensdag 8 oktober wordt de Sportentocht feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking op de winnende school.

 De Sportentocht is een initiatief  van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoonnummer: (010) 267 31 22, mobiel 06 51 00 38 52, e-mail: ic.warbout@rotterdam.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Sportentocht op www.rotterdamsportstad.nl/media

Voor de start van de Sportentocht wordt daar informatie over het programma en de deelnemende verenigingen en sportclubs gepubliceerd.