Direct naar de content

Ontwerp wijksportvoorziening Pernis bekend

Wind Design & Build krijgt opdracht voor 'De Bonte Koe'

Na een spannende aanbestedingsprocedure heeft gemeente Rotterdam de opdracht voor de nieuwe wijksportvoorziening in Pernis gegund aan Wind Design & Build uit Drachten. De opdracht omvat het ontwerpen, het uitwerken en het bouwen van de nieuwe wijksportvoorziening, die de naam ‘De Bonte Koe’ gaat krijgen.

De wijksportvoorziening wordt gebouwd op het terrein naast het openluchtzwembad van Pernis. ‘De Bonte Koe’ krijgt een dubbele gymzaal en wordt daarnaast het zogenaamde ‘Huis van de Wijk’ van Pernis (nu is dat buurthuis Pernis). In de toekomst worden hier allerlei activiteiten georganiseerd die moeten bijdragen aan de sociaal-culturele, maatschappelijke en individuele ontwikkeling van inwoners van Pernis.

Enkele belangrijke doelstellingen van het Huis van de Wijk zijn het terugdringen van eenzaamheid, bewoners van Pernis helpen bij hun talentontwikkeling en een plek bieden waar bewoners samen actief kunnen zijn. Daarnaast wordt er goede pedagogische verzorging (en alles wat hier in de ruimste zin mee verband houdt) aangeboden aan kinderen uit het dorp.

De sportzaal (een dubbele gymzaal) is vooral bedoeld voor het geven van bewegingsonderwijs maar gaat ook gebruikt worden voor het beoefenen van individuele sport en sport in verenigingsverband. Eén zaaldeel wordt ingericht als volwaardige gymzaal. Het andere zaaldeel – de multifunctionele zaal – kan naast, maar ook samen met de gymzaal gebruikt worden voor overige activiteiten, bijvoorbeeld voor theatervoorstellingen. Daarom krijgen beide zalen een licht- en geluidsinstallatie en uitschuifbare tribunes. Er wordt ook een koppeling gemaakt met het buitenzwembad van Pernis. Bezoekers kunnen in ‘De Bonte Koe’ een kaartje kopen, zich omkleden en iets eten of drinken.

De bouwwerkzaamheden starten eind 2016. Het is de bedoeling dat ‘De Bonte Koe’ uiterlijk 1 december 2017 wordt opgeleverd. Binnenkort vindt een informatieavond plaats voor belangstellenden. Nadere informatie hierover volgt nog.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Pernis. Tel: 06 5023 0338 e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl.