Direct naar de content

Ontmoetingsplek Oekraïense vluchtelingen in Rotterdam

De gemeente Rotterdam biedt vluchtelingen uit Oekraïne die in Rotterdam worden opgevangen een huiselijke plek om elkaar te ontmoeten en het hart te luchten. In dit zogeheten Oekraïens Huis aan de Pleinweg 196a kunnen vluchtelingen vanaf vrijdag 18 maart dagelijks terecht van 10 tot 18 uur.

Vrijwilligers van de Stichting Oekraïense Gemeenschap zullen de vluchtelingen in het Oekraïens Huis ontvangen met koffie, thee en een luisterend oor. Voor kinderen is een speelhoek ingericht. Ook kunnen vluchtelingen gratis kleding meenemen van de tweedehands kledingbank als ze dat nodig hebben.

Vraagwijzer

Bij de ontmoetingsplek richt de gemeente Rotterdam een Vraagwijzer in, waar Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen voor hun vragen over financiën, zorg, scholing, et cetera. De Vraagwijzer is vanaf vrijdag 18 maart op werkdagen geopend van 10 tot 17 uur.

Wethouder Vincent Karremans; ‘Afgelopen weken is al ontzettend veel werk verzet om de vluchtelingen uit Oekraïne die naar Rotterdam komen, op een veilige en fatsoenlijke manier in onze stad te ontvangen. Met deze ontmoetingsplek geven wij gehoor aan de vraag van de stichting Oekraïense gemeenschap om een plek te regelen waar de vluchtelingen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen helpen. Hun thuis is letterlijk en figuurlijk heel ver weg. Zij mogen daarom rekenen op onze support.’

Hulp van de buurt

Bij het Oekraïens Huis zijn op dit moment geen vrijwilligers of spullen nodig. (Buurt)bewoners die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen zich melden bij VluchtelingenWerk: www.vluchtelingenwerk.nl. Wilt u spullen doneren, dan kan dat bij Stichting Oekraïense Gemeenschap aan de Doklaan 21. Openingstijden: ma t/m vrij 10:00-19:00 uur, za en zo 12:00 -18:00 uur.