Direct naar de content

Ontmoetingscentrum Zuiderkroon in Pendrecht blijft open

Het ontmoetingscentrum Zuiderkroon blijft open. Daarmee zijn alle activiteiten voor ouderen in Pendrecht veilig gesteld. De gebiedscommissie Charlois heeft zich hard gemaakt voor het openhouden van de Zuiderkroon.

Ook vanuit de gemeenteraad waren hierover vragen gesteld door gemeenteraadslid Michel van Elck. De voorziening dreigde gesloten te worden vanwege geldgebrek. Door de stijgende kosten leed het restaurant de laatste jaren verlies. Na constructieve gesprekken met verhuurder Havensteder, beheerder Aafje (thuiszorg, huizen en zorghotels) en de gemeente Rotterdam blijft de Zuiderkroon nu open en zal de exploitatie van de locatie vooral door vrijwilligers gedaan worden. De oplossing geldt in elk geval voor het komende jaar.

Voorzitter Ronald Tol van de gebiedscommissie is blij dat er een oplossing gevonden is voor de gebruikers van het ontmoetingscentrum. “De Zuiderkroon is een belangrijke plek voor onze ouderen in Pendrecht. Deze mensen zijn vaak minder mobiel en dan is het goed dat we deze voorziening dicht bij de buurtbewoners kunnen behouden. Ik ben blij met de inzet van vrijwilligers in de wijk. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de redding van de Zuiderkroon”.


Noot voor de redactie:

Indien u meer informatie wilt over dit onderwerp dan kunt u contact opnemen met H. Donker, communicatieadviseur voor het gebied Charlois via jg.donker@rotterdam.nl en telefonisch op 06 12 867 884