Direct naar de content

Onthulling ontwerp Lekker Fit! gymzaal in Hillesluis

Vrijdagochtend 14 maart onthulde wethouder Laan (Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur) het ontwerp van de nieuwe Lekker Fit! gymzaal in Hillesluis op basisschool de Piramide. De 3D impressie geeft een mooi beeld van hoe de gymzaal er straks in het echt uitziet. Naar verwachting kunnen de scholen in de wijk vanaf september gebruik maken van de nieuwe sportaccommodatie.

Niet alle mogelijke Lekker Fit! scholen hebben een locatie in hun directe omgeving waar zij het aantal gymlessen kunnen verzorgen om aan de Lekker Fit! norm te voldoen. Door onder andere de bouw van deze gymzaal kunnen straks meer basisscholen worden toegelaten tot het programma Rotterdam Lekker Fit!. De gymzaal in Hillesluis is de eerste van een aantal nieuwe gymzalen, die om deze reden wordt gerealiseerd.

Nieuwe Lekker Fit! school
OBLS de Piramide heeft het geluk dat de gymzaal in Hillesluis vlakbij hun school wordt gebouwd. Zij mogen zich daarom vanaf september ook echt Lekker Fit! school noemen, zodra ze gebruik kunnen maken van de gymzaal. Op dit moment zitten zij nog in het traject om Lekker Fit! school te worden.

Rotterdam Lekker Fit!
Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op 22 voortgezet onderwijsscholen, 87 basisscholen ondersteunen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Ook worden steeds meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Lekker Fit!.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamlekkerfit.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Laan, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl

Voor vragen over Lekker Fit! kunt u contact opnemen met Suzanne Baljon, communicatieadviseur Sport en Cultuur, s.baljon@rotterdam.nl of 06-22213020.