Direct naar de content

Ontdek de stad aan de hand van een local

Met gratis app Rotterdam Routes vertellen rasechte Rotterdammers over hun stad

Wist je dat de volkshit ‘Oh Amsterdam’ geschreven werd in Rotterdam? Of dat het grootste kunstwerk ter wereld hier te vinden is? Bezoekers van de stad leren met de gratis app Rotterdam Routes de stad op een heel andere manier kennen. Zelfs de meest doorgewinterde Rotterdammer ontdekt waarschijnlijk nog onbekende kanten van zijn stad. Rotterdam Routes is vanaf 20 september gratis te downloaden in App Store en Google Play. De routes zijn in het Nederland en Engels te volgen en de app bevat rijk beeldmateriaal uit heden en verleden.

Gebruikers van de app kiezen na downloaden een van de vijf routes en maken vervolgens met hun smartphone een reis langs bijzondere plekken, bekende highlights en verborgen parels, vergezeld door de verhalen en anekdotes van een Rotterdamse gids. De routes duren ongeveer één tot anderhalf uur en er is op elk punt op de route in te stappen.

Vijf routes

Natuurlijk Rotterdam: Dore van Duyvenbode – schrijfster en presentatrice – laat je de groene kant van Rotterdam zien. Wist jij dat een oude boom in het centrum van Rotterdam werd omgedoopt tot ‘graf van de onbekende dichter’?

Echt Rotterdams: Ari Deelder – regisseuse, scenarioschrijfster, DJ en ‘nachtburgemeestersdochter’ – neemt je mee door kleurrijke straten en obscure stegen. Wist jij dat Rotterdam een echte shoarmaboulevard heeft?

Rotterdamse iconen: Erik van Broekhuizen – cultuurkenner, architectuurliefhebber, Rotterdammer – leidt je door de stad langs straatnamen, gebouwen en standbeelden die horen bij grote Rotterdammers uit verleden en heden. Wist jij dat een Rotterdamse herbergier de eerste Nederlander was die rond de wereld voer?

Oud & nieuw Rotterdam:Hasna El Maroudi – journaliste, columniste en modevormgeefster –leidt je van archeologische vondsten naar trendy vintagewinkels. Wist jij dat de Laurenskerk het enige middeleeuwse gebouw is van Rotterdam?

Rotterdam havenstad: Leo Hogenboom – acteur en Rotterdammer in hart en nieren – voert je langs de havens in het centrum van Rotterdam. Wist jij dat Rotterdam is ontstaan vanuit het gehucht ‘Rotta’?

De Rotterdam Routes App is gemaakt in opdracht van gemeente Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Yvette Ignatius, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, 06 – 5374 4090, iy.ignatius@rotterdam.nl en voor beeldmateriaal via Marlies den Hartogh pers@brandcommunicatie of 06 24 19 80 89.