Direct naar de content

Onderzoek naar WO II blindgangers op bouwlocatie Boston & Seattle

De funderingswerkzaamheden op de bouwplaats van de woongebouwen Boston & Seattle op de Wilhelminapier zijn tijdelijk gestaakt om een extra onderzoek te doen naar mogelijke blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog. Aanleiding is dat de gemeente Rotterdam nieuwe informatie heeft gekregen over mogelijke blindgangers op deze locatie. Voordat de bouw verder gaat wordt de bodem eerst onderzocht.

De bouwwerkzaamheden voor Boston & Seattle zijn in juli 2014 gestart. Uit eerder bodemonderzoek in januari 2013 waren geen aanwijzingen gekomen dat zich op deze locatie blindgangers konden bevinden. In een nieuw onderzoek ter voorbereiding op de gebiedsontwikkeling Rijnhaven is echter gebleken dat er mogelijk toch blindgangers kunnen liggen.
Uit recent beschikbaar gekomen informatie van de Britse Royal Air Force blijkt dat er in 1941 een bombardement op de Wilhelminapier heeft plaatsgevonden, waarbij van 3 bommen niet met zekerheid kon worden vastgesteld of deze zijn ontploft. Om die reden wordt nu alsnog onderzocht of er zich blindgangers in de bodem bevinden.
Van risico’s voor omwonenden en bezoekers van de Wilhelminapier is geen sprake. De bouwwerkzaamheden worden hervat zodra het noodzakelijke onderzoek is verricht.

Boston & Seattle is een project van v.o.f. Pier III, een samenwerking van Bouwfonds Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. De torens worden gebouwd door JP van Eesteren.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact zoeken met Michiel Koorenhof, communicatie gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling telefoon: 06-12634797 mail: mp.koorenhof@rotterdam.nl