Direct naar de content

Onderwerpen Actualiteitenraad

Donderdag 19 mei, 10.00 uur, raadzaal

De volgende verzoeken zijn ontvangen om tijdens de Actualiteitenraad te behandelen:

Actualiteiten

Regeling van Werkzaamheden

Aan het begin van de vergadering ‘dringt’ een groep van 20 leerlingen van Code Groen de raadzaal binnen, omdat zij ook een stem willen hebben over de stad. Code Groen is een educatieproject in het kader van ‘Rotterdam Viert de Stad’ van Hofplein Rotterdam, MAAS Theater en Dans en SKVR, waarin Burgerschap, Mediawijsheid en Kunstoriëntatie centraal staan. In de afgelopen maanden hebben op tien scholen in Rotterdam introductielessen plaatsgevonden. Per school hebben enkele leerlingen een mediatraject gevolgd om op te treden als woordvoerder of reporter. Morgen zullen deze afgevaardigden het geleerde in praktijk brengen, door in te spreken tijdens de raad. Zo’n 500 leerlingen kijken buiten mee naar de verrichten in de raadzaal op een scherm.

Live uitzending en vergaderstukken
De vergadering wordt live uitgezonden via ons raadsinformatiesysteem. Ook zijn de beelden terug te zien per agendapunt en per spreker. Verder kunt u hier alle vergaderstukken raadplegen.


Noot voor de redactie:

Op donderdagochtend – wanneer er geen raadsvergadering is – vergadert de raad met het college tijdens de zogenoemde Actualiteitenraad over actualiteiten en regelingen van werkzaamheden. Om u snel te informeren ontvangt u op woensdagmiddag, zo spoedig mogelijk na 16.00 uur, een overzicht van de ingediende onderwerpen. De vergadering begint om 10.00 uur in de raadzaal, duurt tot 11.00 uur en als de agenda daarom vraagt tot uiterlijk 11.30 uur.

Voor meer informatie: Patrick Schouteten, hoofd communicatie en dienstverlening raadsgriffie Rotterdam, 06 51 81 25 08 of p.schouteten@griffie.rotterdam.nl.