Direct naar de content

Oliebollenkramen ook dit jaar per 1 oktober toegestaan

Oliebollenkramen mogen ook dit jaar weer vanaf 1 oktober de luiken openen. Normaal gesproken mogen ondernemers van oliebollenkramen jaarlijks van 1 november tot en met 31 januari een standplaats innemen. Die termijn wordt nu met een maand verruimd. Vanwege de coronamaatregelen waren kermissen en braderieën, normaliter een vaste stek voor oliebollenkramen, het afgelopen jaar dicht. Kraamhouders liepen hierdoor omzet mis. Met deze verruiming komt het stadsbestuur hen tegemoet.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Vorig jaar mochten de oliebollenkramen eveneens een maand eerder open, en dat is goed verlopen. Komend winterseizoen mogen de kramen (na aanvraag) van 1 oktober 2021 tot en met 31 januari 2022 een standplaats innemen. Deze maatregel is onderdeel van de herstelaanpak Rotterdam. Sterker Door.

Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen): “Er zullen niet veel Rotterdammers zijn die met dit stralende weer aan een oliebol denken, maar de houders van oliebollenkramen zeker wel. Zij hebben een rotseizoen gehad en iedere extra euro die ze kunnen terugverdienen is meegenomen. Ik hoop dat deze maatregel hen een kleine steun in de rug biedt.”