Direct naar de content

Officiële opening nieuwe Skatepark Westblaak

Zaterdag 9 juli clinics en demonstraties van profs

Het Skatepark Westblaak is bijna klaar. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Vanaf zaterdag 9 juli is het park officieel in gebruik. Met de oplevering van het tweede ‘streetskate’ deel heeft Rotterdam een uniek park midden in de stad waar niet alleen skateboarders, inliners, steppers en BMX-ers, maar alle Rotterdammers van kunnen genieten. Op zaterdag 9 juli om 12:00 uur is iedereen welkom op het Skatepark Westblaak en verzorgt wethouder Adriaan Visser de officiële opening.

Na de opening kan iedereen genieten van een gevarieerd programma. Dit bestaat uit diverse demonstraties door de verschillende skate-disciplines, mini-events gehost door skatestores uit de stad, er zijn dj’s en er is een foodcourt.

Sportief en groen
Het skatepark bestaat uit zowel een sportieve als een groene invulling van de middenberm van de Westblaak. Ook het laatste deel van de middenberm, tussen het skatepark en het Eendrachtsplein, is nu helemaal opnieuw ingericht tot een parkachtig gebied met elementen die voor streetskaters interessant zijn. Ook voor niet-skaters is dit deel een prettige plek om te wandelen of even te gaan zitten. Er is nieuw gras aangelegd en de bomen hebben een groeiplaatsverbetering gekregen. Rond het betonnen skatelandschap zijn onlangs aanvullende skate-elementen geplaatst. Als sluitstuk zijn de paden rond het skatelandschap en in de middenberm voorzien van gepolijst asfalt. Een perfect glad oppervlak zonder richels, zeer geschikt voor skaters.

Ontwerp in overleg met skaters
Het nieuwe skatepark is een ontwerp van de Finse skatepark- en landschapsarchitect Janne Saario, die ook bij de opening aanwezig is. Janne Saario was voorheen professioneel skater. Hij ontwierp in overleg met skaters een skatepark van 1200 m2 op de locatie waar voorheen de roestvrijstalen skate elementen stonden. Deze waren versleten en moesten vervangen worden. Het nieuwe skatepark is een landschap van beton, waar zowel skaters als inliners, BMX-ers en steppers gebruik van kunnen maken.

Rotterdam viert de stad!
De opening van het Skatepark Westblaak maakt deel uit van de manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarmee Rotterdam terugblikt op 75 jaren van wederopbouw.
Het Skatepark Westblaak is mede mogelijk gemaakt met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Meer informatie over de opening en de activiteiten op het Skatepark Westblaak zijn te vinden op www.facebook.com/Westblaak


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl