Direct naar de content

Officiële opening informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding

Op vrijdag 9 september, de Dag van de Scheiding

Ouders die uit elkaar gaan of al gescheiden zijn, kunnen nu terecht bij het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding. Een gratis en vrijblijvend informatiepunt waar ouders én hun kinderen kunnen binnenlopen voor informatie en advies over de onderwerpen relatie, opvoeding en scheiding.  Wanneer nodig wordt doorverwezen naar hulp. Met het informatieloket willen de gemeente Rotterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond bijdragen aan het voorkomen van conflicten rondom scheidingen waarvan kinderen vaak de dupe worden.

Dit is nodig, want elk jaar hebben duizenden Rotterdamse kinderen te maken met een scheiding van hun ouders die moeizaam verloopt. Als scheidende ouders er samen niet goed uitkomen, schaadt het hen, maar ook hun kinderen. Het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding startte al medio juni 2022, maar opent officieel vrijdag 9 september. Niet alleen Rotterdammers, maar ook professionals hebben de weg naar het informatieloket al gevonden. Met de opgedane ervaring gaat het loket nu officieel van start.

Wie tref je in het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding?
Op het loket werken ervaren consulenten en sociaal raadslieden van de Vraagwijzer. Daarnaast tref je er pedagogen aan van CJG Rijnmond. De medewerkers staan ouders (en hun netwerk) graag te woord. Ze adviseren en verwijzen wanneer nodig door naar de juiste hulp en ondersteuning. Zoals naar een scheidingsmediator of een buddy van Villa Pinedo. Ook professionals hebben de mogelijkheid om te sparren met medewerkers van het loket. Dit kan telefonisch, per e-mail of door binnen te lopen bij het informatieloket.

Waar vind je het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding?
Het informatieloket is te vinden in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110, op de tweede verdieping. Bij de inlooplocatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Openingstijden:
·         Woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.
·         Vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Het loket is tijdens deze uren ook bereikbaar via telefoon 010 – 498 15 55 of e-mail naar oudersenscheiding@rotterdam.nl. Voor meer informatie over scheidingshulp: www.rotterdam.nl/scheiden

Informatieloket onderdeel visie Complexe Scheidingen
Gemeente Rotterdam heeft een visie op de aanpak van complexe scheidingsproblematiek. De gemeente vindt het belangrijk dat we ouders in scheiding motiveren uit het conflict te blijven met elkaar, in het belang van de kinderen. Wanneer ouders scheiden komt er veel op hen af. Het is daarom fijn als zij gemakkelijk toegang hebben tot informatie over waar men hulp en steun bij scheiding kan vinden. Daarom opent nu het loket. Als er toch (ernstige) conflicten rondom een scheiding ontstaan, is er in Rotterdam een breed aanbod aan (gratis) scheidingshulp.