Direct naar de content

Noord Fietst op het Noordplein

Meer groene stoplichten, fietsenstallingen of betere fietspaden; wat is er nodig om van Noord een prima fietsgebied te maken? Dat wil de gebiedscommissie graag van u horen. Daarom is de commissie zaterdag 5 september aanwezig op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein met Noord Fietst.

Noorderlingen kunnen tijdens Noord Fietst in gesprek met commissieleden, hun wensen of meningen kwijt op een ideeënbord, of meedoen met het grote Fietsgesprek om 15.00 uur. Met de uitkomsten vormt de gebiedscommissie een advies op het fietsplan van het college. Vice-voorzitter Liselotte de Haan: "Veel van de aanbevelingen van de gebiedscommissie over fietsen in Noord zijn al overgenomen in het Fietsplan van de wethouder, zoals bijvoorbeeld meer twee-richtingsfietspaden, groene golf voor fietsers, betere stallingsmogelijkheden en op de fiets naar school. Er liggen dus kansen om fietsen in Noord nog beter en fijner te maken. Laten we samen kijken hoe en waar we dat het beste kunnen doen!".

Het gaat zaterdag natuurlijk ook over hoe gezond en leuk fietsen is. Een deel van het Noordplein staat dan ook in het teken van fietsen. Er is genoeg te doen. U mag op speeddate met de Rijwielherstellert, voor kinderen is er Pimp my Bike met hulp van Scrap en Wilskracht Werkt geeft een demonstratie fietslessen. En Noorderlingen kunnen zich laten fotograferen in de leukste bakfietswijk van Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Koning, communicatieadviseur gebied Noord op 0620 987227 of via rc.dekoning@rotterdam.nl.