Direct naar de content

Nog meer zon als bron voor Rotterdam

12.000 zonnepanelen op gemeentelijke daken

12.000 extra zonnepanelen komen op het gemeentelijke vastgoed te liggen. Hiervoor krijgt Rotterdam subsidie van het Rijk (Subsidie Duurzame Energie). Zestien panden van de gemeente, waaronder zwembaden, worden voorzien van zonnepanelen. Tezamen levert dit 2.930 MegaWatth/jaar stroom op, dat staat gelijk aan ca. 900 huishoudens.

Zonne-energie is één van de duurzame energiebronnen en drukt in vergelijking met conventionele bronnen veel minder zwaar op het milieu. Daarom kiest Rotterdam vaker voor het gebruik van zonnepanelen op gemeentelijk vastgoed.

In 2016 zijn al 2.600 geplaatst op vijf gemeentelijke panden. De overige panelen worden in het eerste kwartaal van 2017 geplaatst. Begin dit jaar zijn ook ruim 900 panelen geplaatst op het Stadsarchief Rotterdam aan de Hofdijk.

‘De Zonnedakrevolutie krijgt steeds meer gestalte. Als gemeente hebben wij een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van schone energie. Ik ben daarom heel blij met de toegekende subsidie voor nog eens 12.000 zonnepanelen die we gaan leggen op ons gemeentelijk vastgoed in Rotterdamse wijken. Zij dienen ook ter inspiratie voor Rotterdammers. Voor bewoners zijn er steeds meer mogelijkheden om stroom via zonne-energie op te wekken, ook als je geen eigen dak hebt’, zegt duurzaamheidswethouder Pex Langenberg.

De gemeente Rotterdam zet samen met bewoners, bedrijven en instellingen in op schonere energie. Schonere energie draagt bij aan een schonere lucht, verbetert de concurrentiepositie van Rotterdamse bedrijven en geeft een impuls aan de werkgelegenheid.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl