Direct naar de content

NK Jeugdschaken in Rotterdam

Het Topsportcentrum Rotterdam is vanaf 26 april ’14 het strijdtoneel voor NK Schaken voor jeugd t/m 20 jaar. 120 jeugdschakers die in drie leeftijdscategorieën negen dagen lang schaken om de titels. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Stichting Pathena en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) is enthousiast over het NK Jeugdschaken: "Schaken is een sport, die bij kinderen een grote positieve bijdrage kan leveren aan hun geestelijke ontwikkeling zoals concentratie en analytisch denkvermogen, maar het vraagt ook veel discipline. Door side events te koppelen aan het evenement, zetten we in op een breed bereik van het evenement en willen we de Rotterdamse jeugd laten proeven van de sport."

Stichting Pathena wil met de organisatie van dit evenement een aantal zaken bereiken. Voorzitter Marcel Klein: “In de doelstelling van de Stichting staat duidelijk dat wij jeugdtalent willen ontwikkelen. Met dit toernooi, willen wij bereiken dat de beste jeugd van Nederland gaat strijden om de titels en daarmee steeds beter en sterker wordt. Ook voor onze regionale talenten is dit toernooi belangrijk. Het voornemen is om ook voor de jaren 2015 – 2017 het evenement in Rotterdam te laten plaatsvinden."

Dharma Tjiam van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, reageert: “We zijn heel erg blij met Rotterdam als locatie voor onze volgende generatie schaaktalenten. De keuze voor Rotterdam is door het enorme enthousiasme van de Stichting Pathena en de daadkracht van de gemeente ook heel logisch. Het schaken krijgt in Rotterdam de aandacht die het verdient.”

Side Events
De side events gaan in maart al van start. Rond de openingsdatum van het Centraal Station staat er een levensgroot Rotterdams Schaakspel, ook is er een simultaanschaker aanwezig. Aanvullend is er nog schoolschaken, een toernooivorm waarmee de deelnemers werken aan een plek in The Final Rotterdam in juni ’14 in Ahoy.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Meer informatie over het NK Jeugdschaken 2014 is binnenkort te vinden op de toernooiwebsite (http://nkjeugd.schaakbond.nl en nkjeugd@pathena.nl). Voor vragen over het NK Jeugdschaken: Eric van Breugel op het Bondsbureau KNSB, bondsbureau@schaakbond.nl of 023-5254025.

Voor vragen over het evenement aan de gemeente, kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur Sport en Cultuur, ic.warbout@rotterdam.nl of 06-51003852