Direct naar de content

Nieuwe zeilschool Kralingse Plas

Biesbosch Marina BV komt bij marktconsultatie als beste uit de bus

Biesbosch Marina BV is de nieuwe exploitant van een zeilschool aan de Kralingse Plas. Nadat de vorige zeilschoolhouder gedwongen moest stoppen met zijn activiteiten, is gemeente Rotterdam op zoek gegaan naar een nieuwe ondernemer. Na een marktconsultatie werden zes plannen ingediend. Het plan van Biesbosch Marina BV bleek het beste. De ondernemer wil in mei starten.

Het plan van Biesbosch Marina BV werd door een onafhankelijke selectiecommissie, die onder andere bestond uit externe deskundigen, als beste beoordeeld. De nieuwe zeilschool aan de Kralingse Plas start op een nieuwe locatie: de oude karottenfabriek aan de Plaszoom 364, naast molen De Lelie. In het plan voor de nieuwe zeilschool komt de oude historie van deze locatie sterk tot zijn recht. De karottenfabriek is een rijksmonument en maakte deel uit van het molencomplex, waar vroeger snuiftabak werd geproduceerd.

Scholen
De eigenaar van Biesbosch Marina BV, de Rotterdamse ondernemer Frans de Jong, exploiteert al een zeilschool in Drimmelen. De Jong: “Bij de nieuwe zeilschool in Rotterdam willen we een informele sfeer maken waardoor iedereen van 8 tot 88 jaar zich er thuis kan voelen en de mogelijkheid krijgt om te leren zeilen. We willen ook samenwerkingen met scholen organiseren. Kinderen uit Rotterdam leren dan naast zeilen ook over de geschiedenis van de molens. We zetten letterlijk en figuurlijk al onze zeilen bij om er een groot succes van te maken.”
De gemeente is tevreden dat de ondernemer er alles aan doet half mei open te kunnen waardoor er geen zeilseizoen verloren gaat.

Korting
De nieuwe zeilschool aan de Kralingse Plas zal onder andere Rotterdampas-houders korting geven op cursussen en lessen aanbieden aan speciale doelgroepen. Het dagverblijf van de zeilschool zal ook als expositieruimte worden gebruikt, zodat het monument ook voor niet-watersporters interessant is om te bezoeken.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl