Direct naar de content

Nieuwe woontoren aan de Rotterdamse Wijnhaven

The Muse komt tegemoet aan groeiende woningbehoefte in de binnenstad

Aan de Wijnhaven wordt volgend jaar gestart met de bouw van woontoren The Muse. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) van de gemeente Rotterdam en Frank Maas, directeur van ontwikkelaar Wilma, tekenden woensdag 8 juni op de vastgoedbeurs Provada een overeenkomst voor de woontoren aan de Wijnhaven 69 in de Rotterdamse binnenstad.


 

De bouw van The Muse is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van het wonen aan de Wijnhaven.  “Met de bouw van deze toren leveren we weer een bijdrage om de omgeving van de Wijnhaven te transformeren tot een dynamische en hoogwaardige woonomgeving. De woontoren past goed binnen het woonbeleid van de gemeente Rotterdam om meer midden- en hogere inkomens te trekken en voorziet in de groeiende behoefte van woningzoekenden om zich in de Rotterdamse binnenstad te vestigen.”

The Muse
Woontoren The Muse bestaat uit 94 middeldure en dure koopappartementen, een parkeergarage en aan de zijde van de Wijnhaven een commerciële ruimte die ondernemers ruimte biedt voor horeca of retail.
De oppervlakten van de appartementen variëren tussen circa 80m2 en ruim 200m2, inclusief een aantal luxe penthouses op de bovenste verdiepingen en enkele wat kleinere studio’s op de eerste verdieping. De appartementen krijgen ruime balkons en dakterrassen en een flexibel in te delen plattegrond.

Start bouw
De verkoop van de appartementen start in september/oktober van dit jaar. De sloop van het huidige kantoorgebouw, om ruimte te bieden voor de bouw van de toren, vindt eind 2016 plaats. De bouw start begin 2017 en het is de ambitie om eind 2018 de eerste appartementen op te leveren.

Maritiem District
Het Maritiem District, het gebied tussen de Leuvenhaven en het Haringvliet, maakt een grote ontwikkeling door. In dit deel van de Binnenstad is veel water(recreatie) en varend erfgoed te vinden. Het wonen in het Maritiem District krijgt de komende jaren een forse impuls. Zo komt op de hoek van de Blaak-Verlengde Willemsbrug de woontoren Bright met zo'n 600 studentenappartementen. Aan de Boompjes 55-57 en 60-68 komen twee woontorens met appartementen in het middeldure segment. Op het Wijnhaveneiland wordt aan de Jufferstraat de woontoren Up:Town gebouwd, met 176 appartementen in het middeldure en dure segment. De bouw van appartementen in het Maritiem District past in de wens van het stadsbestuur om door middel van verdichting meer woonruimte te creëren in de binnenstad en om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte in de Rotterdamse binnenstad.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wouter van Someren, VOF Wijnhaven 69, 06 20958947 of w.someren@hotmail.com
Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 10064779 of e.cornelisse@rotterdam.nl