Direct naar de content

Nieuwe verflaag én nieuwe verlichting voor Willemsbrug

Begin 2017 start de gemeente met groot onderhoud aan de Willemsbrug. De Willemsbrug is inmiddels 35 jaar en dringend aan onderhoud toe. De Willemsbrug, een van de iconen van Rotterdam, wordt opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke rode kleur. Ook wordt de brug extra aangelicht met een nieuw lichtontwerp.
Door het gebruik van duurzame verf is de brug de komende tientallen jaren weer bestand tegen weer en wind. Tevens krijgt de brug energiezuinige LED verlichting.
Het werk neemt naar verwachting een jaar in beslag.
 

Verf en verlichting
De buiten- en binnenzijde van de pylonen moeten opnieuw worden geschilderd en ook de zijkanten van de brug krijgen een nieuwe verflaag. Daarnaast worden de bordessen, ladders en leuningen op beide pyloonkoppen vervangen.
De afgelopen maanden is de oude verlichting vervangen zodat de pylonen en de betonnen pijlers na het groot onderhoud van onder- en bovenaf weer kunnen worden aangelicht. Daarnaast wordt de zijkant van de brug verlicht volgens het nieuwe verlichtingsplan. Met de oorspronkelijke mooi rode kleur en de nieuwe verlichting komt de brug weer volledig tot haar recht.

Gevolgen voor het verkeer
De werkzaamheden aan de Willemsbrug worden zo gepland dat de gebruiker er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Op enkele nachten na is de brug grotendeels beschikbaar voor al het verkeer.


Noot voor de redactie:


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Druten, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, 06-10111201 of pp.vandruten@rotterdam.nl