Direct naar de content

Nieuwe verbinding tussen Coolhaven en het Erasmus Medisch Centrum

Eind 2023 verbindt een 100 meter lange loopbrug Coolhaven met het Erasmus Medisch Centrum. De naam voor de toekomstige verbinding over de ’s Gravendijkwal, Daniel den Hoedbrug, is een verwijzing naar de Rotterdamse arts Daniel den Hoed (1897-1950), die als grondlegger van de radiotherapie in Nederland veel heeft betekend voor de kankerbestrijding. De gemeente is gestart met een open wedstrijd voor het ontwerp van de nieuwe brug.

Van Coolhaven tot Leuvehaven
De Daniel den Hoedbrug is onderdeel van de Gebiedsvisie Hoboken 2030. Een plan om in het gebied tussen Delfshaven en het centrum van Rotterdam een hoogwaardig en internationaal woon- en leefgebied te ontwikkelen met ruimte voor lichaam en geest. Andere ontwikkelingen uit deze gebiedsvisie zijn woningbouwproject Little C, het toekomstige en 12.000 vierkante meter grote Coolhavenpark, de uitbreiding van Boijmans en de vernieuwing van het Erasmus Medisch Centrum. Eind 2023 is het mogelijk om vanaf het Coolhavenpark naar Leuvehaven te lopen via de Daniel den Hoedbrug, door het Erasmus Medisch Centrum en het Museumpark.

Open oproep
De gemeente Rotterdam nodigt architecten uit om de Daniel den Hoedbrug te ontwerpen. Geïnteresseerde ontwerpers hebben tot 7 februari 2020 de tijd om zich hiervoor aan te melden. Uit de inzendingen selecteert de gemeente Rotterdam drie architecten die kans maken om het definitieve ontwerp te maken.

Familiehuis ook beter bereikbaar
Het Familiehuis Daniel den Hoed verhuist eind dit jaar naar Little C, tegenover het Erasmus MC. De Daniel den Hoedbrug verbetert de bereikbaarheid van het familiehuis door Little C en het Erasmus MC met elkaar te verbinden. De naamgeving van de brug is het initiatief van Stichting Daniel den Hoed, die als doel heeft om zijn inzet en nalatenschap in leven te houden.

Meer informatie
Meer weten over de ontwerpwedstrijd? Kijk op https://www.ontwerpwedstrijden.nl/selectiebank/aanbestedingArchitectuur/detail/20-013De komende jaren investeert Rotterdam in twintig hectare extra groen in de stad. Dat staat in het actieplan Rotterdam gaat voor groen’. Meer weten over hoe bestuur, stad en partners samen doorpakken voor het Rotterdam van nu en de toekomst? Kijk op de pagina Wonen in een wereldstad. Meer informatie over het groen in de stad. Meer informatie over nieuwbouwontwikkeling Little Coolhaven. Meer informatie over Familiehuis Daniel den Hoed. Meer informatie over de Gebiedsvisie Hoboken 2030.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Wijbenga, 06 – 28 36 27 17 of lm.vanbale@rotterdam.nl.