Direct naar de content

Nieuwe Skatepark Westblaak officieel geopend

Veel belangstelling voor uniek skatelandschap

Het nieuwe Skatepark Westblaak is zaterdag 9 juli onder grote publieke belangstelling officieel geopend door wethouder Adriaan Visser. Nadat wethouder Visser enkele woorden van waardering had gesproken over de samenwerking tussen de gemeente en de Rotterdamse skaterscene, voerden professionele riders spectaculaire tricks uit. Daarna werden er demonstraties gegeven door internationale toppers en namen skaters, inliners, steppers en BMX-ers bezit van het park.

Bij de opening waren onder andere initiatiefnemer Marco Jongeneel en de Finse ontwerper van het park Janne Saario aanwezig, net als vele andere betrokken die hebben meegedacht over de inrichting van het park. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport en Binnenstad): "Er zijn vele gesprekken gevoerd met de gebruikers over het ontwerp van het Skatepark Westblaak. Het uiteindelijke resultaat is er alleen maar beter van geworden. Goed om te zien dat er nu al volop gebruik van wordt gemaakt."

Voor alle Rotterdammers
Met de oplevering van het tweede ‘streetskate’ deel heeft Rotterdam een uniek park midden in de stad waar niet alleen skateboarders, inliners, steppers en BMX-ers, maar alle Rotterdammers van kunnen genieten. Het skatepark is zowel een sportieve als een groene invulling van de middenberm van de Westblaak. Ook het laatste deel van de middenberm, tussen het skatepark en het Eendrachtsplein, is helemaal opnieuw ingericht als een parkachtig gebied met elementen die voor streetskaters interessant zijn. Ook voor niet skaters is dit deel een prettige plek om te wandelen of even te gaan zitten. Er is nieuw gras aangelegd en de bomen hebben een groeiplaatsverbetering gekregen. Rond het betonnen skatelandschap zijn aanvullende skate-elementen geplaatst. Als sluitstuk zijn de paden rond het skatelandschap en in de middenberm voorzien van gepolijst asfalt. Een perfect glad oppervlak zonder richels, zeer geschikt voor skaters.

De opening van het Skatepark Westblaak maakte deel uit van de manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarmee Rotterdam terugblikt op 75 jaren van wederopbouw. Meer informatie over het skatepark is te vinden op:

www.rotterdam.nl
www.facebook.com/westblaak


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl