Direct naar de content

Nieuwe projectsubsidie cultuur: makkelijker voor makers

Vanaf 1 januari 2020 is er een nieuwe regeling voor makers en organisaties die subsidie willen aanvragen voor een cultureel project. Ze kunnen hiervoor dan terecht bij één digitaal loket met meer begeleiding. Subsidie aanvragen is daarmee makkelijker en duidelijker geworden.

De regeling volgt de trend in de culturele sector om vaker samen te werken, ondanks de vaak verschillende vakgebieden. Straks kan een muziekspektakel met filmbeelden bijvoorbeeld sneller gehonoreerd worden.

Meer begeleiding
Makers en culturele organisaties lieten ook weten behoefte te hebben aan meer begeleiding bij de aanvraag zelf. Naast een vast spreekuur in de bibliotheek kunnen nieuwe aanvragers hun plannen voortaan mondeling toelichten bij de adviescommissie die over subsidietoekenning gaat. Ook kunnen makers bij hun subsidieaanvraag een filmpje met uitleg over hun project meesturen.

Zes aanvraagrondes
De huidige drie regelingen podiumkunsten, visuele kunsten en letteren & erfgoed gaan op in deze nieuwe integrale subsidieregeling. Het totale budget is 1.632.000 euro per jaar, verdeeld over zes rondes. Om het bedrag gespreid uit te geven en makers het hele jaar kansen te geven om in aanmerking te komen voor subsidie, zijn er zes aanvraagrondes. Voor het aanvragen van subsidie of meer informatie: https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-cultuur/


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, 06 – 39 10 73 81 of mj.kost@rotterdam.nl