Direct naar de content

Nieuwe P+R Noorderhelling geopend

De nieuwe parkeergarage heeft 500 parkeerplekken voor auto’s en biedt onderdak aan de GAMMA. De Noorderhelling en de bouwmarkt hebben een nieuwe plek, om ruimte te maken voor de gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City.

Twee in één
De oude P+R Noordhelling groeide uit zijn voegen en was toe aan een grootschalige renovatie. Tegelijkertijd had GAMMA plannen om naar dezelfde locatie te verhuizen om aan de Koperslagerstraat ruimte te maken voor het beoogde nieuwe stadion en de gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City. Projectontwikkelaar Dunavast heeft deze twee plannen in elkaar gevlochten, naar een ontwerp van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn. GAMMA onderin met een vernieuwd bouwmarktconcept voor de klussers. Daarbovenop een schitterende grotendeels overdekte driedeks P+R met 500 parkeerplaatsen. Een moderne mobiliteitshub met behalve parkeerplaatsen, 18 laadpalen, bezettingssignalering, cameratoezicht en toiletten. En een directe aansluiting op het openbaar vervoer die je in no time naar Maashaven of het centrum brengt. Stadion De Kuip en het uitgaansgebied De Veranda liggen bovendien op loopafstand.

Volgens Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal, staat de nieuwe P&R precies op de goede plek: “Bereikbaarheid van de stad is belangrijk. De P+R Noorderhelling biedt de zekerheid van een parkeerplaats voor je auto en je kunt verder de stad in reizen met het openbaar vervoer of deelmobiliteit of zelfs de watertaxi. Hoe je ook verder wilt reizen, alles is dichtbij beschikbaar.”

Gratis parkeren
Voldoende P+R plekken aan de rand van de stad dragen bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van de stadscentra. Dit is waarom de metropoolregio Rotterdam Den Haag een financiële bijdrage levert. De gemeente Rotterdam maakt hierin grote stappen. Een stad die leefbaar is voor bewoners, ondernemers en bezoekers én die goed bereikbaar is. Het vernieuwde Parkeren en Reizen-terrein Noorderhelling levert een wezenlijke bijdrage hieraan de bereikbaarheid en aan dat van Stadionpark. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je hier je auto gratis parkeren.

De garage is volledig voorzien van ledverlichting, wat duurzamer en milieuvriendelijker is. Rondom het gebouw is een lint van ledverlichting aangebracht en waardoor het ’s avonds zeer herkenbaar is. Tijdens bijzondere evenementen, bijvoorbeeld wanneer Oranje in De Kuip een interland speelt, kan de verlichting bij die gelegenheid in rood-wit-blauw of oranje worden aangepast en uitgelicht.

Kijk op www.stadionpark-rotterdam.nl voor meer informatie over de ontwikkelingen van Stadionpark.

 

Afbeeldingen