Direct naar de content

Nieuwe fietsverbinding slaat brug tussen Schiedam en Rotterdam

Schiedam en Rotterdam hebben in nauwe samenwerking een fietsverbinding tussen Schiedam en het Rotterdamse bedrijvenpark Noord-West gerealiseerd. De bijhorende nieuwe brug werd vandaag door wethouders Marcel Houtkamp (o.a. verkeer & vervoer, gemeente Schiedam) en Pex Langenberg (haven, duurzaamheid en mobiliteit, gemeente Rotterdam) officieel geopend

De fietsverbinding tussen de Schiedamse Polderdwarsweg en de Rotterdamse Sydneystraat is een belangrijke aanvullende schakel in het regionale fietsnetwerk. “Hiermee maken we het nog aantrekkelijker om de fiets te pakken. We bewegen meer en verbeteren onderwijl de verkeersdruk en luchtkwaliteit van beide steden” zegt wethouder Langenberg.

Uitdaging
Technisch gezien was het een uitdaging om het fietspad te realiseren op een tracé waarin over korte afstand forse hoogteverschillen letterlijk en figuurlijk moeten worden overbrugd. Het Ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam ontwierp hiervoor een honderd meter lange brug. De brug heeft een bijzonder slanke verschijningvorm meegekregen en de leuning is altijd zichtbaar dankzij geïntegreerde led-verlichting.

Soepele samenwerking
Wethouder Houtkamp:“We kijken terug op een goede en soepele samenwerking en het resultaat mag er zeker zijn. Met de officiële opening hebben we meteen alle omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden in het gebied en partners kunnen bedanken voor hun inbreng.”

Het project is een gezamenlijk initiatief van de twee gemeenten en mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit Beter Benutten, een subsidie van de MetropoolRegio. Daarnaast deelden Schiedam en Rotterdam de overige kosten.

Beheer en onderhoud
Ter plekke ondertekenden beide wethouders een overeenkomst om afspraken over het beheer en het onderhoud van het fietspad en de brug vast te leggen. Rotterdamonderhoudt de brug en Schiedam draagt voor 50% bij in de kosten daarvan. Schiedam onderhoudt het fietspad binnen de gemeentegrens van Schiedam. Rotterdam onderhoudt het fietspad gelegen binnen de Rotterdamse gemeentegrens.


Noot voor de redactie:

Anna Feiner, woordvoerder wethouder Langenberg, gemeente Rotterdam, 06-22 04 96 57 amj.feiner@Rotterdam.nl

Ingrid Broeren, woordvoerder wethouder Houtkamp, gemeente Schiedam, 010-21 91 108 i.broeren@schiedam.nl