Direct naar de content

Nieuwbouw voor Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet

Onderwijswethouder Hugo de Jonge opent donderdag 27 februari de nieuwbouw van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet. De school aan de Max Havelaarweg 53 is uitgebreid met goed geoutilleerde nieuwe praktijklokalen en een aula in een kas.

Accent Praktijkonderwijs – onderdeel van de vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) – is op vier locaties in de Rotterdamse regio gevestigd. De locatie Hoogvliet telt inmiddels 148 leerlingen. In 2007 startte de school met 28 leerlingen in een oud gebouw. Dankzij de nieuwbouw die daarnaast geplaatst is, beschikt de school nu over goed uitgeruste praktijklokalen waar leerlingen branche-certificaten kunnen halen.

In de nieuwbouw is onder andere een technieklokaal waar leerlingen kunnen oefenen met lassen, metaaltechniek en een vorkheftruck leren besturen. Daarnaast is er een zorg- en welzijnlokaal voor leerlingen die willen werken in de kinderopvang, groothuishouding, zorg of schoonmaak. In het praktijklokaal voor handel en administratie is onder andere een magazijn voor toekomstig logistiek medewerkers en een winkellokaal met een tweedehands kledingwinkel die dagelijks geopend is voor het publiek.

Dramalokaal
Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet is een van de weinige praktijkscholen in Nederland met een kunst- en cultuurprofiel en veel aandacht voor drama, muziek en nieuwe media. Dankzij de verbouwing is er nu een nieuw dramalokaal waar ook voorstellingen voor de buurt opgevoerd zullen worden. Tussen twee bestaande klaslokalen is een glazen kas geplaatst. Dit is de nieuwe aula van de school. Er staan strandmeubelen en neppalmbomen en bij mooi weer kan het dak open.

"Het is een feest om hier te werken," zegt vestigingsdirecteur Yvonne Laging: ‘We hebben nu een prachtig pand dat precies bij onze onderwijsvisie aansluit. Het is er als een passende jas omheen gebouwd. Dankzij de goed geoutilleerde praktijklokalen kunnen onze leerlingen hun certificaten halen.’ Wethouder Hugo de Jonge: ‘Met de nieuwbouw is Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet klaar voor de toekomst.’

Programma
Het programma start donderdag 27 februari om 13.30 uur. Wethouder Hugo de Jonge verricht de officiële openingshandeling. Vanaf 14.45 uur is de school open voor bezichtiging.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl