Direct naar de content

Nieuw sportcentrum op Zuid – De Sportmotor

Het Motorstraatgebied is volop in ontwikkeling en is nu een nieuw sportcentrum rijker. Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport), opende vrijdagmiddag 29 mei het complex aan de Jan Ligthartstraat en maakte de naam van het complex bekend. De Sportmotor is een multifunctioneel sportcentrum dat geschikt is voor scholen en verenigingssport. Ook maken een hartrevalidatiecentrum van Ikazia en een sportschool met fysiotherapiepraktijk deel uit van het sportcentrum.

Het complex bestaat uit een competitiesporthal, die is ingericht naar de normen van NOC*NSF, met ruimte voor publiek en een verenigingsruimte en een gymzaal voor basisonderwijs en kleinschalige trainingen. Ambition Sportburo vestigt zich met sportschool Gym Fitness en fysiotherapiepraktijk Fysio Balance. Fysiotherapeuten en een diëtist kunnen de sporter, indien noodzakelijk, zo optimaal mogelijk begeleiden. Ambition Sportburo is tevens de samenwerking aangegaan met het hartrevalidatiecentrum van Ikazia. Dat betekent dat er in De Sportmotor onder begeleiding gewerkt wordt aan herstel na hartfalen.

De Sportmotor
Toekomstige gebruikers en bewoners in Rotterdam Zuid kregen begin dit jaar de oproep hun creativiteit te gebruiken en een aansprekende naam voor het sportcentrum te bedenken. Uit 35 inzendingen is door de jury ‘De Sportmotor’ gekozen. De jury prijst de naam vanwege de samenvoeging van de functie van het sportcentrum en het gebied waar het gebouw staat: het Motorstraatgebied. Jurylid Nel Noel (gebiedsvoorzitter Feijenoord):"De term ‘motor’ sprak de jury erg aan. Een motor zet energie om in bewegingsenergie. Datgene wat we hier ook teweeg willen brengen. Ook is het een naam die goed gebiedsoverstijgend gebruikt kan worden. En tot slot doet zo’n krachtige naam recht aan het prachtige gebouw en de locatie op Zuid."

Rotterdam in beweging
Met het sportcentrum wil de stad een bijdrage leveren aan het verhogen van de sportdeelname onder de Rotterdammers. Sport is in de eerste plaats leuk, maar het verdient zich op allerlei manieren op sociaal maatschappelijk en economisch vlak terug. De ontwikkeling sluit ook goed aan bij het beleid om sportvoorzieningen waar het kan intensiever en/of multifunctioneler te gebruiken.

Motorstraatgebied
Het Motorstraatgebied is al enige tijd vol in ontwikkeling. De komende jaren wordt het gebied nog verder veranderd in een multifunctioneel en aantrekkelijk stedelijk gebied, als volwaardig onderdeel van het Hart van Zuid. De diverse bouwprojecten worden grotendeels uitgevoerd door de private partijen die al rondom de Motorstraat gevestigd zijn. Deze initiatieven sluiten goed aan bij het beoogde profiel van ‘leer-, werk- en zorgcampus’.

Beheer en verhuur
De accommodatie is eigendom van de gemeente Rotterdam. De gemeente is verantwoordelijk voor de verhuur en programmering van de gymzaal en sporthal. Scholen, sportbonden, verenigingen en particuliere huurders kunnen hier gebruik van maken. Daarnaast is er ook ruimte voor bijvoorbeeld incidentele sportevenementen en commerciële activiteiten. Het complex is ontworpen door Geurst & Schulze Architecten.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over Sportcentrum kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ic.warbout@rotterdam.nl, 06-51003852