Direct naar de content

Nieuw schoolgebouw voor De Piloot

De Piloot, een school voor speciaal onderwijs in Rotterdam Ommoord, heeft een splinternieuw onderkomen. Onderwijswethouder Hugo de Jonge opent woensdag 12 februari om 15.00 uur het pand aan de Nieuwe Ommoordseweg 30.

De groei van het aantal leerlingen maakte nieuwbouw noodzakelijk. Het nieuwe pand heeft € 11,1 miljoen gekost en biedt plaats aan ruim 350 leerlingen. De Piloot is in het nieuwe en op maat gesneden pand goed voorbereid op de toekomst.

Pedologisch Instituut
De Piloot bestaat bijna 50 jaar. In die tijd heeft de school – dankzij de intensieve samenwerking met het Pedologisch Instituut in Rotterdam – veel betekend voor het speciaal onderwijs. Het Pedologisch Instituut en de school ontwikkelen en bieden hulp aan kinderen met ingewikkelde leer-, gedrags- of emotionele problemen. Daarnaast staan beide instellingen bekend om de observatie en behandeling van leerlingen. Ze zetten zich ook in voor de overdracht van hun onderwijs-specifieke kennis aan andere scholen en hun leerlingen.

Luwteruimte
In het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de begeleiding van leerlingen met gedragsproblemen. Elk klaslokaal heeft bijvoorbeeld een zogenaamde luwteruimte. Daarnaast is er de mogelijkheid om de leerlingen in te delen in aparte units met een eigen schoolklimaat. Ook zijn er centraal gelegen gymnastiekzalen die vanuit elke unit inpandig te bereiken zijn.

Passend onderwijs
De begeleiding die De Piloot biedt, is in lijn met de ontwikkeling naar Passend Onderwijs. De kennis en expertise die daarmee wordt opgedaan, wordt gedeeld met het reguliere onderwijs volgens de formule: regulier onderwijs waar het kan, maar speciaal onderwijs wanneer het moet.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl