Direct naar de content

Nieuw magazine voor 65+

Ouder worden en jong en actief blijven in Rotterdam

Rotterdam is een magazine rijker: 65+ -‘Ouder worden en jong blijven in Rotterdam. In dit magazine vertellen Rotterdammers van 65 jaar en ouder over de keuzes zij hebben gemaakt om hun leven een waardevolle invulling te geven. Het bevat informatie over faciliteiten om actief te blijven (zoals gratis OV) en mogelijkheden om actief te worden in de wijk of bij vrijwilligersorganisaties. Alle Rotterdammers die in 2015 de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, zo’n 6.000, ontvangen van de gemeente het magazine medio september op het huisadres. Op 17 september overhandigt wethouder Hugo de Jonge het eerste nummer aan de vertegenwoordigers van de Rotterdamse ouderenbonden.  

‘De nieuwe lichting gepensioneerden heeft veel in huis. Ze zijn actief, betrokken en hebben voldoening in wat ze doen. We willen hen daarom graag actief betrokken houden bij de Rotterdamse samenleving en hen oproepen hun kennis en talenten in te blijven zetten voor de stad. Rotterdam rekent op een nieuwe generatie vitale ouderen. Wanneer zij hulp en ondersteuning nodig hebben, dan krijgen zij dit op maat en zo dichtbij mogelijk.’, aldus wethouder Hugo de Jonge (Jeugd, Onderwijs en Zorg).

Het 65+ magazine verschijnt een keer per jaar en heeft tot doel AOW-gerechtigde Rotterdammers te inspireren, enthousiasmeren en informeren met verhalen van ervaringsdeskundigen. De wijze waarop verschilt per persoon en hangt af van sociale omstandigheden en gezondheid. Voorbeelden van activiteiten zijn: iets voor een ander doen, meer met je hobby doen, te sporten, weer gaan studeren of bijvoorbeeld verhuizen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Door actief bezig te blijven, halen mensen meer voldoening uit wat ze doen en het draagt bij tot een vitaal sociaal netwerk. Daarnaast biedt het magazine ook praktische informatie over pensioen, leuke gratis uitjes in Rotterdam, opstellen van een levenstestament, gratis OV en de Rotterdampas.

Het 65+ magazine is online te lezen via www.rotterdam.nl/65plusmagazine. Bij VraagWijzers en vestigingen van Bibliotheek Rotterdam is een beperkte oplage verspreid. Het magazine is daar vanaf 23 september in te zien, en zolang de voorraad strekt, op te halen.

Aanpak eenzaamheid
Het 65+ magazine maakt onderdeel uit van het actieprogramma Voor Mekaar. Daarin werkt de gemeente onder meer samen met de Rotterdamse Coalitie Erbij aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Door senioren te inspireren actief te blijven, kunnen zij veel voor anderen betekenen en zijn zij zelf minder kwetsbaar. Wanneer zij hulp en ondersteuning nodig hebben, dan krijgen zij dit op maat en zo dichtbij mogelijk. Meer informatie over de aanpak van eenzaamheid: www.rotterdam.nl/iklaatjenietalleen.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl

Aanvullende gegevens lancering 65+ magazine
Datum: 17 september 2015
Tijd: 12.30 uur (inloop); start 13.00 uur – einde 14.00 uur
Locatie: Leeszaal West, Rijnhoutplein 3, Rotterdam