Direct naar de content

NEGATIEF ZWEMADVIES ZEEKANT HOEK VAN HOLLAND INGETROKKEN!

Zwemmen mag weer in Hoek van Holland!

Vandaag kreeg Hoek van Holland te horen dat de blauwe vlag weer in top kan. Het zwemwater is opnieuw getest en de uitslag van de bemonstering was helemaal goed. De waarschuwing om niet te zwemmen aan de zeekant is daarmee opgeheven.

Afgelopen vrijdag werd het zwemwater afgekeurd en moest de blauwe vlag tijdelijk naar beneden. Voor het gehele stuk zeekant tussen de kern 's Gravenzande en de Nieuwe Waterweg werd een negatief zwemadvies afgegeven omdat de Omgevingsdienst Midden-Holland (de organisatie die in opdracht van de Provincie Zuid-Holland de zwemwaterkwaliteit controleert) aangaf dat de waterkwaliteit niet aan de normen voldeed. Te water gaan zou grote kans op maag-/darmklachten geven.

Van het zeewater zijn afgelopen weekend op nieuw monsters genomen. Test geven aan dat het water nu weer schoon genoeg is om de waarschuwing op te heffen.

Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 kilometer lang.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorlichter van het gebied Hoek van Holland Monique van Leeuwen via mi.vanleeuwen@rotterdam.nl of 06-14644246