Direct naar de content

Nederlands voetbalelftal en Oranjefans welkom in Rotterdam

Het Nederlands elftal komt terug naar de Rotterdamse Kuip. Op 7 oktober wordt de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Wit-Rusland in Rotterdam gespeeld en op 9 juni volgend jaar de WK-kwalificatie tegen Luxemburg. Wethouder Adriaan Visser (o.a. sport en binnenstad) hees vandaag samen met Stadion-directeur Jan van Merwijk de eerste oranje welkomstbanier op de Coolsingel.
 

Op initiatief van Stadion Feijenoord en Rotterdam Topsport worden het Nederlands elftal en de Oranjefans op een zichtbare manier welkom geheten in Rotterdam, door middel van oranje banieren in het centrum van de stad en rondom De Kuip. Niet alleen een vriendelijk gebaar, maar ook als aansporing naar de fans om eerder en langer in Rotterdam te verblijven en om vooral ook gebruik te maken van het openbaar vervoer naar De Kuip.

Wethouder Visser toonde zich verheugd over de terugkeer van de interlands: “Rotterdam is dé voetbalstad van Nederland en De Kuip blijft het meest sfeervolle stadion van het land, met bovendien de beste grasmat. De Oranjefans komen vanuit het hele land en we hopen dat zij de wedstrijden van Oranje ook aangrijpen om Rotterdam beter te leren kennen en te genieten van alles wat de stad te bieden heeft.”

Ook Stadion-directeur Jan van Merwijk is blij met de terugkeer van het Oranje elftal: “We zijn erg blij dat het Nederlands Elftal na een pauze van vier jaar, met een onderbreking in 2014, weer bij ons terugkeert. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om een aantal faciliteiten van het Stadion te verbeteren. Dat de KNVB dit inziet en ons daardoor ten minste twee WK-kwalificatiewedstrijden heeft toegewezen, zien wij als een mooie beloning voor dat harde werk.”

De laatste interland in De Kuip dateert van 31 mei 2014, een oefeninterland tegen Ghana voorafgaand aan het WK van 2014. Vanaf najaar 2012 koos de KNVB voor de Amsterdam Arena voor EK- en WK-kwalificatiewedstrijden.


Noot voor de redactie:

Gemeente Rotterdam – Monique de Jongh tel. 06 82 51 77 42
Stadion Feijenoord N.V. – Dennis van Keulen tel. 06 20 96 65 59
Rotterdam Topsport – Hans Zoethoutmaar tel. 06 54 76 10 16