Direct naar de content

Nederland kandidaat voor EK vrouwenvoetbal 2017

Rotterdam geselecteerd als speelstad kwartfinales

De KNVB heeft Rotterdam geselecteerd als speelstad voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen in 2017. Dat blijkt uit het Bid dat de KNVB vandaag heeft ingediend bij UEFA voor het organiseren van het EK in 2017. Als de KNVB erin slaagt het EK binnen te halen, vinden de kwartfinales plaats in het Rotterdamse Spartastadion.

UEFA besluit begin december welk land UEFA Women's EURO 2017 mag organiseren. Het toernooi vindt plaats van 16 juli tot 6 augustus. In overleg met UEFA en betrokken partijen kunnen deze data nog veranderen.

Kwartfinales
Als het toernooi in Nederland plaatsvindt, worden de kwartfinales gespeeld in Rotterdam (Stadion Het Kasteel van Sparta), Breda, Deventer en Tilburg. De halve finales vinden plaats in Enschede en Breda. Enschede is eveneens het toneel voor de finale. De openingswedstrijd wordt in Utrecht gespeeld. Behalve Enschede worden in al deze steden en in Doetinchem groepswedstrijden gespeeld. Aan het EK doen zestien landen mee en het gastland is automatisch geplaatst.

Directeur Rotterdam Topsport Hans den Oudendammer: “Rotterdam is een echte voetbalstad. Dit EK past dan ook uitstekend in het Rotterdamse sport- en evenementenbeleid.” Wethouder Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport): “Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder in Rotterdam. Door de kwartfinale naar onze stad te halen, hopen we nóg meer meisjes en vrouwen te inspireren om ook te gaan voetballen."

Voetballende vrouwen
Op dit moment zijn er in Nederland 137.525 vrouwelijke voetballers. Ten opzichte van vorige seizoen is dat een stijging van 4,23% en over de laatste vijf seizoenen betekent dat een stijging van ruim 20%. De KNVB streeft er naar binnen enkele jaren 150.000 voetballende meisjes en vrouwen in Nederland te hebben. De voetbalbond is er van overtuigd dat een prestatie als het Europees kampioenschap van de vrouwen onder 19 en een EK in eigen land, jonge meisjes extra motiveert om te gaan voetballen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl