Direct naar de content

NBU wint tender bouw woningen Park De Twee Heuvels

De tender voor de bouw van 32 woningen in Park De Twee Heuvels in IJsselmonde is gewonnen door NBU (Nederlandse Bouw Unie). Het gaat om de bouw van 20 twee-onder-een-kap en 12 drie-onder-een-kap woningen in het hoger en topsegment.

,,Dit is een mooie aanwinst voor IJsselmonde’’, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). ,,We willen in elke wijk verschillende type woningen aanbieden. Daardoor kunnen bijvoorbeeld doorstromers, gezinnen die een grotere woning zoeken in een hoger segment, binnen de wijk verhuizen. Hun leeggekomen eengezinswoningen komen dan weer beschikbaar voor andere Rotterdammers.‘’

Het Ruisende Riet en De Bloeiende Bende

De twee buurten zijn ontworpen door Mix Architectuur. Het Ruisende Riet, met 18 woningen, sluit aan op de bestaande en nog aan te leggen sloten. Bij de 16 woningen van De Bloeiende Bende zijn kleur en bloei leidend. De buurten zijn met elkaar verbonden door een groen binnenhof. NBU heeft dit plan gewonnen, omdat ze hoge kwaliteit nastreeft. En daarnaast onderscheidend is op duurzame onderwerpen als aardgasvrij, energieneutraal, groene daken, waterberging in het hof en in de gevels plek biedt voor vogels die een nest willen bouwen.

De start van de bouw staat gepland voor de tweede helft van 2021.

4300 huizen in Stadionpark

Rotterdam heeft een grote bouwambitie. Steeds meer mensen willen in Rotterdam (blijven) wonen en daarom moeten er huizen worden bijgebouwd. We streven naar 50.000 nieuwe woningen tot 2040. In Stadionpark worden in totaal 4300 woningen gebouwd, waarvan 850 op de Sportcampus. Stadionpark heeft daarmee een groot aandeel in het bouwen aan het Rotterdam van de toekomst.

Afbeeldingen