Direct naar de content

Natuurlijk Lekker Fit! week start in Diergaarde Blijdorp

Ruim 6000 basisschoolleerlingen in beweging tijdens bijzondere week

Maandag 4 april start de Natuurlijk Lekker Fit! week in Diergaarde Blijdorp. De Natuurlijk Lekker Fit! week draait dit jaar om de thema's natuurlijk, lekker en fit. Leerlingen van Lekker Fit! scholen openen de week samen met sportwethouder Adriaan Visser met onder andere sportieve activiteiten in het voormalige berenverblijf. De Natuurlijk Lekker Fit! week duurt tot en met 8 april.

In de Natuurlijk Lekker Fit! week besteden alle Lekker Fit! scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven nog meer aandacht dan gewoonlijk aan gezonde voeding en bewegen. Kinderen worden gestimuleerd om buiten, in de natuur te bewegen én gezond te eten. Zo maken de kinderen kennis met nieuwe sporten door een divers aanbod van sportclinics. Ook organiseren de scholen zelf extra sportactiviteiten en besteden ze op verschillende manieren in de lessen aandacht aan gezonde voeding en geven ze speciale workshops. Daarnaast zijn er op een aantal kinderboerderijen en in Diergaarde Blijdorp allerlei activiteiten. Nu al zijn er 6000 leerlingen van Lekker Fit! scholen die zich hebben ingeschreven voor de activiteiten.

Thema’s
De thema’s van de Lekker Fit! week zijn dit jaar natuurlijk, lekker en fit. Een samenwerking met Diergaarde Blijdorp kon daarom niet uitblijven. Om topfit te blijven volgen dieren een uitgebalanceerd dieet en moeten ze voldoende bewegen. Blijdorp organiseert tijdens de Lekker Fit! week activiteiten zoals gezonde traktaties voor dieren maken, een ZOO-fit speurtocht door de dierentuin, een kijkje in de dierenkeuken en gamen in het oude berenverblijf.

Rotterdam Lekker Fit!
Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zetten de scholen en de gemeente Rotterdam zich samen in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op bijna 100 basisscholen ondersteunen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Ook worden steeds meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Lekker Fit!. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn, waarin kinderen in aanraking komen met een gezonde en fitte leefstijl. Jong geleerd is oud gedaan!


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
U bent van harte uitgenodigd om bij de kick-off van de Natuurlijk Lekker Fit! week in Diergaarde Blijdorp aanwezig te zijn. Let op: bij de oude ingang aan de Van Aerssenlaan. U kunt hier in de omgeving (betaald) parkeren.

Programma:
08.15 uur – inloop met koffie/thee in het Jungle café, in de Rivièrahal (ingang Van Aerssenlaan)
08.30 uur – opening door wethouder Adriaan Visser en Harald Schmidt (hoofd dierenverzorger)
08.45 uur – startsein met de Lekker Fit! scholen
08.45 uur – warming up event
09.00 uur – start activiteiten programma in Diergaarde (o.a. speurtocht, kijkje in de keuken en gamen in het oude berenverblijf).
09.00 uur – start persrondleiding

Wilt u gebruik maken van deze uitnodiging of wenst u meer informatie, neem dan contact op met Toyah Wayers, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ta.waijers@rotterdam.nl , 06 12 64 10 22 of Constance Alderlieste, communicatieadviseur Diergaarde Blijdorp, c.alderlieste@rotterdamzoo.nl , 06 14 63 01 35.